Πρόγραμμα


   

Έναρξη Εργασιών
Επίσημος Ομιλητής: Ο Αρχηγός τη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παρουσίαση Νέων Τάσεων
Artificial Intelligence, Virtual Reality, Augmented Reality, Machine Learning.
Όσοι ασχολούνται με το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών γνωρίζουν την ταχύτητα των εξελίξεων και ότι η εμφάνιση νέων τάσεων είναι αρκετά συνηθισμένη.
Ποιες, όμως, είναι οι τεχνολογίες εκείνες που θα μας απασχολήσουν περισσότερο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;
Πόσο πιθανό είναι να δούμε ολόκληρες κατηγορίες προϊόντων να εξαφανίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία;
Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε την επόμενη πενταετία;
Στα ερωτήματα αυτά θα επιδιώξει να απαντήσει η συγκεκριμένη ενότητα. 

Εξωστρέφεια, Επενδύσεις και Χρηματοδότησεις
Τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα (ανθρώπινο δυναμικό, γεωγραφική θέση, κ.ά.) αποτελούν σημαντικά ατού για την προσέλκυση επενδύσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας.
Ο κλάδος ψηφιακών τεχνολογιών είναι από εκείνους, όπου έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από το εξωτερικό και αναμένεται να συνεχιστούν.
Παράλληλα, οι ελληνικές εταιρείες έχουν, πλέον, στραμμένη την προσοχή τους προς το εξωτερικό και τα παραδείγματα εταιρειών οι οποίες ξεκίνησαν από την Ελλάδα, αλλά έχουν έντονη διεθνή παρουσία.
Προς αυτήν την κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας θα βοηθήσουν και τα νέα επενδυτικά funds, τα οποία έχουν δημιουργηθεί και έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε καινοτόμες επιχειρήσεις με διεθνή προσανατολισμό.

Επενδύσεις στην Ελλάδα και Ανθρώπινο Δυναμικό
Ένας από τους βασικούς λόγους που ξένες εταιρείες έχουν επενδύσει στην Ελλάδα είναι και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός επιστημόνων έχει μετακινηθεί εκτός Ελλάδας, το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας παραμένει σε αρκετά υψηλά επίπεδα.
Τι πρέπει, όμως, να κάνουμε προκειμένου να κρατήσουμε στη χώρα τους νέους επιστήμονες του κλάδου, προσελκύοντας νέες επενδύσεις, οι οποίες θα έχουν και ως αποτέλεσμα την “επιστροφή” του ανθρώπινου κεφαλαίου που μετανάστευσε;

Ψηφιακή Ελλάδα - Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από το δημόσιο τομέα και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα εδώ και πολλά χρόνια.
Πετυχημένα παραδείγματα αξιοποίησης και υλοποίησης καινοτόμων υπηρεσιών υπάρχουν τόσο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, όσο και σε επίπεδο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Χρειάζονται, όμως, πολύ περισσότερα να γίνουν προκειμένου αφενός να πλησιάσουμε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου η Ελλάδα να μετασχηματιστεί σε Ψηφιακή Ελλάδα.

Ψηφιακή Ελλάδα - Ψηφιακή Οικονομία
Για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν, απαραίτητο συστατικό για την καθημερινή λειτουργία τους, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.
Παράλληλα, καλούνται διαρκώς να αντιμετωπίσουν νέες ψηφιακές προκλήσεις, όπως και να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να συμμορφωθούν με αλλαγές του θεσμικού πλαισίου.
Ποιες, όμως, είναι οι νέες τάσεις και ποιες είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις στις οποίες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα; Αυτό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συγκεκριμένη ενότητα.

Ψηφιακή Ελλάδα - Οι Αλλαγές στην καθημερινότητα μας
Ευρυζωνικές συνδέσεις που φθάνουν στο 1 Gbps, smartphone, smart home, Internet of Things.
Η ψηφιακή τεχνολογία έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας και θα την αλλάξουν πολύ περισσότερο τα επόμενα χρόνια.
Αυτό είναι το θέμα της συγκεκριμένης ενότητας, η οποία θα επιδιώξει να παρουσιάσει το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα, ποιες είναι οι τάσεις, οι ευκαιρίες, αλλά και τα ζητήματα που δημιουργούνται και πρέπει να επιλυθούν.

CEO Panel
Οι επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών του κλάδου ψηφιακών τεχνολογιών συζητούν για το παρόν και κυρίως, για το μέλλον του ψηφιακού επιχειρείν στην Ελλάδα, αναλύοντας τη διεθνή εμπειρία. Το panel επιστρέφει και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα highlights του digital economy forum 2018.
Αποτυπώνουν το όραμα και την αποστολή του κλάδου ως απαραίτητο άξονα για τη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού κλίματος και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης αγορών και επενδυτών, συνιστώσες απολύτως απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας καθώς και για την πραγματική τόνωση στην αγορά εργασίας.

Startups d.Day
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις - startups έχουν αρχίσει να αυξάνονται και στην Ελλάδα, δείγμα των προθέσεων των Ελλήνων να κάνουν το δικό τους βήμα προς την επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα μας.
Στο φετινό digital economy forum 2018, ορισμένα από τα καλύτερα ελληνικά startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα κοινό που θα περιλαμβάνει πιθανούς επενδυτές και χρηματοδότες, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την επόμενη γενιά των ελληνικών επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας.

Kλείσιμο Εργασιών - Δείπνο
Επίσημος Ομιλητής: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αλέξης Τσίπρας


© 1995 - 2018 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ