Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων
Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth. Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο. Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Information security expert, EU Agency for Cybersecurity - ENISA
Ο Κωνσταντίνος Μουλίνος είναι ειδικός στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών. Προΐσταται των έργων σχετικά με την ασφάλεια σε δίκτυα ενέργειας και συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου του ENISA. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως ελεγκτής συστημάτων πληροφοριών και για δώδεκα χρόνια εργάζεται στον ENISA ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της προστασίας των κρίσιμων υποδομών πληροφοριών. Ο κύριος Μουλίνος κατέχει δίπλωμα στην πληροφορική, μεταπτυχιακό τίτλο σε συστήματα πληροφοριών και είναι διδάκτωρ του Ο.Π.Α στις τεχνολογίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Έχει υπηρετήσει την περιοχή ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων από διάφορες θέσεις: ως ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων για λογαριασμό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ως ειδικός σε θέματα ασφάλειας του ENISA, ως επιστήμονας κατά τη διάρκεια της διδακτορικής του την έρευνα, ως ερευνητής σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, ως σύμβουλος συμμετέχοντας σε διάφορες τεχνικές επιτροπές και ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διάφορα σεμινάρια, δημόσιες συζητήσεις και διαλέξεις.
Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε
Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ITS Project Management και E-Government. Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα οργανοδιοικητικών αλλαγών (reengineering and change management) και θέματα διοίκησης-διαχείρισης έργων Πληροφορικής (project and risk management) καθώς και συγχρηματοδοτούμενων έργων των Γενικών Γραμματέων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε Δ/ντρια και Γενική Δ/ντρια Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ., ενώ από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως τον Οκτώβριο του 2020. Έκτοτε διατελεί Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε.
Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ
Ο Σταύρος Ασθενίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Κοινωνία της Πληροφορίας», του βασικού υλοποιητή έργων ψηφιακού μετασχηματισμού για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. με πολυετή εμπειρία στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πληροφορικής και κάτοχος Master στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην επαγγελματική του πορεία, έχει διατελέσει σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ & του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων. Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί από θέσεις ευθύνης με φορείς όπως ο ΕΦΕΠΑΕ, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ Α.Ε.) του Δήμου Αθηναίων. Από το 2019 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ).
Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Κυβερνοασφάλειας, Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, ΓΓΤΤ,
Από το 2020 είναι Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Κυβερνοασφάλειας στην Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχοντας, μεταξύ άλλων, την ευθύνη κατάρτισης και το συντονισμό εφαρμογής της «Εθνικής Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας 2020 – 2025». Συμμετέχει ως εθνικός εκπρόσωπος σε ευρωπαϊκά όργανα για την δημόσια πολιτική κυβερνοασφάλειας όπως το NIS Cooperation Group, το National Cyber Security Strategy experts group του ENISA κ.α., ενώ είχε τη συνολική ευθύνη για την εισήγηση και υποστήριξη των εθνικών θέσεων κατά την επεξεργασία της Οδηγίας NIS 2 στα ευρωπαϊκά όργανα. Είναι νομικός και πολιτικός επιστήμονας (Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ, απόφοιτος Ε.Σ.Δ.Δ., National School of Government-UK, ISO 27001 LA). Έχει διατελέσει Διευθυντής Ασφάλειας και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (2017 – 2020). Ως μέλος του μητρώου εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ, έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πολυάριθμα συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια την προστασία προσωπικών δεδομένων και τη δημόσια διοίκηση.
Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Profile Software
Ο κ. Ευάγγελος Αγγελίδης είναι ο CEO της Profile Software. Γεννήθηκε το 1971 και είναι κάτοχος πτυχίου BA in Economics από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree), τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών MSc in Money, Banking και Finance από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και δίπλωμα Advanced Management Program από το Harvard Business School. Είναι πιστοποιημένος ορκωτός ελεγκτής στη Μ. Βρετανία με τίτλο FCCA. Διαθέτει περισσότερα από 24 έτη εμπειρίας στη διαχείριση χρηματοοικονομικών εργασιών σε εισηγμένες, ιδιωτικές και διεθνούς εμβέλειας εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πληροφορικής, των υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών κ.ά. Ανήκει στο δυναμικό της Profile Software από το 2014, όπου κατείχε σημαντικές θέσεις, όπως τη θέση του Group CFO & COO μέχρι το 2020 και τη θέση του CEO στη γαλλική θυγατρική του ομίλου Login SA.
Διευθύνων Σύμβουλος, nvisionist
Ο Τάσος Αλέφαντος είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Διοίκησης με 30 χρόνια διεθνή εμπειρία στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, των ευφυών συστημάτων μεταφορών, της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και της Λειτουργίας Αεροδρομίων. Εστιασμένος στην αποτελεσματικότητα, με πελατοκεντρική φιλοσοφία, μεγιστοποιεί την επιχειρηματική αξία που δημιουργούν οι μονάδες πληροφορικής. Διαθέτει μοναδική εμπειρία στη διαμόρφωση της στρατηγικής κατεύθυνσης, στην ευθυγράμμιση με το επιχειρηματικό όραμα, στην ανάπτυξη ομάδων υψηλής απόδοσης και στη μετατροπή της πληροφορικής από κέντρο κόστους σε κέντρο κέρδους, με πολύ ισχυρή ικανότητα διαχείρισης σχέσεων και αποδεδειγμένη εμπορική δεινότητα. Έχει υπηρετήσει σε διευθυντικές θέσεις (Διευθυντής Πληροφορικής, CIO, Γενικός Διευθυντής) σε εταιρείες όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Globo Technologies, η SingularLogic και η Lysys. Το 2017 ιδρύει την Imperative Consulting Group, με πελάτες διεθνή αεροδρόμια παγκοσμίως, σε θέματα γενικού σχεδιασμού, επιχειρησιακής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας λειτουργίας αεροδρομίων. Το 2020 συν ίδρυσε την Actus Valida, προσφέροντας υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού, διακυβέρνησης πληροφορικής, διαχείριση κινδύνων και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Από το 2021 είναι διευθύνων σύμβουλος της "nvisionist", μιας νεοφυούς εταιρείας, που εισάγει ένα καινοτόμο σύστημα προστασίας την αιολική ενέργεια, το nvbird®, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Ο Τάσος Αλέφαντος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και διακυβέρνησης πληροφορικής, διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης. Είναι κάτοχος ΜBA του Πανεπιστημίου του Strathclyde, Μεταπτυχιακού στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Πτυχίου Αεροναυπηγού από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Είναι κάτοχος πιστοποιήσεων σε θέματα ελέγχου πληροφοριακών συστημάτων (CISA), ελέγχου ISO 20000, ITIL, διακυβέρνησης της εταιρικής πληροφορικής (CGEIT) και ελέγχου κινδύνων και πληροφοριακών συστημάτων (CRISC).
CTO Huawei South Balkan Region
Ο κ. Αργυριάδης κατέχει τη θέση του Chief Technology Officer (CTO) και Network Solution Sales & Marketing Director της Huawei Technologies South Balkan Region με αρμοδιότητες που καλύτουν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και τη Βόρεια Μακεδονία. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, υπηρετώντας από διαφορετικές εταιρείες και ρόλους τους στόχους του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Εχει ευρεία γνώση θεμάτων που αφορούν στην ευρυζωνική εξέλιξη των παρόχων, στον ρόλο του κλάδου για την ψηφιακή εξέλιξη της κοινωνίας, στο σχεδιασμό ψηφιακής συνδεσιμότητας αλλά και στον εμπλουτισμό των ψηφιακών δεξιοτήτων σε κάθε τομέα. Η εισαγωγή καινοτόμων λύσεων αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν βασικούς τομείς της ενασχόλησής του από το πεδίο του κατασκευαστή καθώς και πως διεθνείς πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής κοινωνίας. Ο Βασίλης Αργυριάδης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Μεταπτυχιακού (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου στη Φυσική (BSc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Κωτσόβολος-Dixons South East Europe
Ο Γιάννης Βασιλάκος είναι απόφοιτος του Ashridge Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδoς. Εντάχθηκε στην Kωτσόβολος το 2010 και έχει διαδραματίσει έναν αριθμό βασικών διευθυντικών ρόλων στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων του Chief Commercial Officer (CCO) και του Chief Operating Officer (COO). Ο κ. Βασιλάκος πριν την ένταξή του στο δυναμικό της Κωτσόβολος είχε διατελέσει Διευθυντής Λιανικής και Εμπορικός Διευθυντής για λογαριασμό της Multirama στον Όμιλο Public Retail World, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρία Πουλιάδης & Συνεργάτες ως Marketing Manager της Διεύθυνσης επιχειρηματικών λύσεων και συνέχισε στον ‘Όμιλο Informer ως Business Unit Manager του τομέα Ξενοδοχειακών λύσεων. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας και από τον Μάιο του 2018 είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, εταιρίας του Ομίλου Currys plc.με έδρα το Λονδίνο.
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Business Systems AEBE
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε με άριστα από την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων, και εν συνεχεία από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με βαθμό Λίαν Καλώς, ως Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός. Μεταξύ των ετών 1990 και 1993, παρακολούθησε εξ αποστάσεως ΜΒΑ (Master of Business Administration). Το 1986 εξαγόρασε το 50% της εταιρείας Microland Computers AEBE, της οποίας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος έως τον Ιούνιο του 2000, οπότε και αποχώρησε. Τον Δεκέμβριο του 1999, η Microland εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑΑ). Το καλοκαίρι του 2000 και μετά την αποχώρηση του από την Microland, εξαγόρασε μαζί με συνεργάτες του την εταιρεία Cosmos Business Systems AEBE, της οποίας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, το 47% της Cosmos Business Systems μεταβιβάστηκε στις εταιρείες Vodafone και Infoquest, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των μετόχων της. Είναι ιδρυτικό μέλος (1996) του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε τέσσερις συνεχόμενες περιόδους και από το 2005 έως το 2007 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Επίσης, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1988. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.