ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.E. ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
GR EN
#SEPEdef
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών
/files/speakers/xatzidakis_new.png
Βιογραφικό

Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
/files/speakers/kasselakis1.jpg
Βιογραφικό

Στέφανος Κασσελάκης

Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Μετανάστευσε στην Αμερική στα 14 του μετά από μαθηματική διάκριση στον διαγωνισμό Αρχιμήδη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπου και έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου, λαμβάνοντας πτυχία στα χρηματοοικονομικά και στις διεθνείς επιστήμες. Το 2008, ως φοιτητής, εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές εκλογές καθώς και στο think tank εξωτερικής πολιτικής “Center for Strategic and International Studies”. Το 2009 αποφοίτησε και εργάστηκε στην Goldman Sachs. Το 2015 και σε ηλικία 26 ετών, ξεκίνησε την ανεξάρτητη επιχειρηματική του πορεία στον ευρύτερο ναυτιλιακό χώρο. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και επενδυτής στη ναυτιλία, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας «SwiftBulk». Έχει εμπειρία σε χρηματαγορές, πρώτες ύλες (commodities), startups, διεθνές εμπόριο, ναυτιλία, βιομηχανία, αλιεία και διαχείριση επενδύσεων και βαθιά κατανόηση σε θέματα επιχειρηματικότητας, εταιρικής διακυβέρνησης και ESG. Μιλάει άριστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Το 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος Εκλογικής Επιτροπής. Ασκεί τα καθήκοντα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future συμμετείχαν ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και στελέχη τόσο του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών.

Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
/files/speakers/pierakakis_2.jpg
Βιογραφικό

Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πληροφορικός και πολιτικός επιστήμονας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Λεόντειου Λυκείου Πατησίων (2001). Το 2005 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του ολοκληρώνοντας δύο κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών στα πεδία της δημόσιας πολιτικής στο Harvard Kennedy School (M.Sc.- 2007) και της τεχνολογικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο MIT (M.A. - 2009). Το 2015 ανέλαβε Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις». Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων για την παραγωγή μελετών που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Νωρίτερα είχε εργαστεί σε ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω σε θέματα που αφορούν στην ψηφιακή πολιτική. Από το 2019 έως το 2023 υπηρέτησε ως Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο από το WITSA (Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας) για τις επιδόσεις του. Οι διακρίσεις αυτές αφορούσαν το συνολικό έργο του Υπουργείου (2021) και την εφαρμογή «myhealth» (2022). Ακόμα, το 2021 επελέγη Πρόεδρος της 9η Συνόδου του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ με θέμα τις νέες προοπτικές της τηλεργασίας και το 2020 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συμβολή του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας από το British Computer Society. Στις εθνικές εκλογές του 2023 εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και ανέλαβε Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών

Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
/files/speakers/georgiadis_s.png
Βιογραφικό

Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ». Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ. Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015. Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέση στην οποία παρέμεινε επί 4 έτη. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανεκλέχθηκε βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορκίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δημήτρης Παπαστεργίου
Δημήτρης Παπαστεργίου
Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
/files/speakers/papastergiou_new.jpg
Βιογραφικό

Δημήτρης Παπαστεργίου

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε το 1973 στα Τρίκαλα. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο Πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 κατασκεύασε και παρουσίασε μαζί με ομάδα συνεργατών του την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Η/Υ στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software). Το 2007 μπήκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει κατασκευάσει περισσότερα από 300 ιδιωτικά έργα ΑΠΕ. Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 2002, με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επανεξελέγη το 2006, και το 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Επανεξελέγη Δήμαρχος το 2019 και, την ίδια χρονιά, εξελέγη και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και δηλώνει ευτυχής πατέρας της Φαίης, του Κώστα και του Νίκου. Από τον Ιούνιο του 2023 είναι Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νίκος Παπαθανάσης
Νίκος Παπαθανάσης
Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών
/files/speakers/papathanasis_s.png
Βιογραφικό

Νίκος Παπαθανάσης

Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Ο Νίκος Παπαθανάσης είναι Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ και έχει λάβει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική. Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στον χώρο της αεροναυπηγικής βιομηχανίας ενώ έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα καθώς και εταιρειών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα αλλά και εταιρειών αστικού σιδηροδρόμου όπως η Η.Σ.Α.Π και η ΣΤΑ.ΣΥ. Εργάσθηκε για 24 έτη σε ανώτερες και στη συνέχεια ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του ιδιωτικού τομέα και οκτώ έτη σε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) και είναι Πρόεδρος της επιστημονικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής». Το 2016 ανέλαβε, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Γενική Διεύθυνση του κόμματος. Το 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, ενώ το 2020 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις Ιδιωτικές και Στρατηγικές Επενδύσεις καθώς και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Χάρης Θεοχάρης
Χάρης Θεοχάρης
Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
/files/speakers/theoxaris-2.jpg
Βιογραφικό

Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου του 1970. Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon)-1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015. Ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (2011-2012) και δημοσίων εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών (2013-2014) αναδιοργάνωσε τη λειτουργία της Γραμματείας. Εισήγαγε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα μείωσε τη γραφειοκρατία. Επίσης, υλοποίησε την πλατφόρμα www.publicrevenue.gr με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση και την ενίσχυση της λογοδοσίας του κράτους στον πολίτη. Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού από το 2019 έως το 2021 και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από το 2021 έως το 2023. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023, επανεκλέγεται Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υφυπουργός Οικονομικών για τα θέματα της φορολογίας.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
/files/speakers/kiranakis2.jpg
Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (γεν. 19/4/1987) είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του digital μάρκετινγκ, τη δημιουργία ιστοσελίδων και εφαρμογών. Υπήρξε συνιδρυτής της πρωτοβουλίας BrainGain για την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα. Εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2017. Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου και επανεκλέχτηκε στις εκλογές της 25 Ιουνίου 2023 και 27 Ιουνίου ορκίστηκε Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Γιώργος Καραμέρος
Γιώργος Καραμέρος
Βουλευτής Αν. Αττικής, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ
/files/speakers/karameros2.jpg
Βιογραφικό

Γιώργος Καραμέρος

Βουλευτής Αν. Αττικής, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ο Γιώργος Καραμέρος είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην Ανατολική Αττική και υπεύθυνος τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δημοσιογράφος, πολιτικός και επικοινωνιολόγος, σπούδασε Δημοσιογραφία και Μάρκετινγκ στην Αθήνα και το Σάντερλαντ όπου πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τα κινήματα της πολιτικής Οικολογίας. Είναι κάτοχος MBA στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2002. Εργάστηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς για 25 χρόνια σε σημαντικές θέσεις ευθύνης. Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών την περίοδο 2014 - 2019. Συνεργάστηκε επίσης με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής «Πάρνηθα» αλλά και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για οικολογικά θέματα του Δήμου Φυλής. Εργάστηκε επίσης ως σύμβουλος επικοινωνίας σε μεγάλες εταιρείες. Διδάσκει αρχές ερευνητικής Δημοσιογραφίας σε σχολές Δημοσιογραφίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Cecilia Bonefeld-Dahl
Cecilia Bonefeld-Dahl
Director General DIGITALEUROPE
/files/speakers/cecilia2.jpg
Βιογραφικό

Cecilia Bonefeld-Dahl

Director General DIGITALEUROPE

Cecilia Bonefeld-Dahl is Director-General of DIGITALEUROPE, the leading digital technology industry association representing over 45,000 digital companies in Europe. She is a member of the European Commission’s Industrial Forum and High-Level Forum on European Standardisation. She is also a member of the Stakeholder Cybersecurity Certification Group of ENISA (the European Union Agency for Cybersecurity). She is also a member of the Board of Directors of Gaia-X. Formerly, Cecilia Bonefeld-Dahl served as a member of the Advisory Group to the Secretary General of NATO on Emerging and Disruptive Technologies. She was also a member of the European Commission’s High Level Expert Group on Artificial Intelligence, as well as a member of the B20 Digital Transformation Taskforce, a board member of the European Commission’s Digital Skills and Jobs Coalition and the European Parliament-led European Internet Forum. In March 2023, Cecilia received the Ukraine Peace Prize on behalf of DIGITALEUROPE for its work supporting Ukraine during the war. Cecilia Bonefeld-Dahl has more than 25 years of experience in the ICT industry. She previously held international positions at IBM and Oracle as well as with SMEs, building businesses across Europe and China and founding the global SAP implementation company and cloud provider GlobeIT. She served as Board Member of the Danish Chamber of Commerce and was President of the Board of the Danish ICT association (ITB).

Γιώργος Καββαθάς
Γιώργος Καββαθάς
Πρόεδρος ΔΣ, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)
/files/speakers/kavvathas2.jpg
Βιογραφικό

Γιώργος Καββαθάς

Πρόεδρος ΔΣ, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)

O Γιώργος Καββαθάς γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτερη Δημόσια Σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών και στα ΚΑΤΕΕ Μηχανολόγος Μηχανικός. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 δημιουργώντας σημαντικές και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο ως ιδιοκτήτης και διευθυντής εστιατορίων και επιχείρησης catering. Έχει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ελληνική διατροφή και γαστρονομία τις οποίες παρακολουθεί συστηματικά μέσα από τη συμμετοχή του σε σχετικούς φορείς και συλλόγους. Από το 2003 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας και αργότερα (2012) Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Από το 2005 εκλέγεται Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και από το 2013 Πρόεδρός της. Είναι Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και έχει διατελέσει επίσης Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ., συνδικαλιστικών ενώσεων, κοινωνικών φορέων και συλλόγων.

Βασίλης Κορκίδης
Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς
/files/speakers/korkidis2.jpg
Βιογραφικό

Βασίλης Κορκίδης

Πρόεδρος, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Ο Βασίλης Κορκίδης γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ελληνο-γαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, όπου σπούδασε ναυπηγός με πτυχίο (BSC HONORS) στην Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων. Απέκτησε Master στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) και το Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές (MSC). Διευθύνει τις δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται από το 1961 στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας της Εργασίας, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), μέλος του Δ.Σ. της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, αντιπρόεδρος στο γηροκομείο Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce. Είναι Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, Αντιπρόεδρος στην Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων (Ε.Ε.Ν.), μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μέλος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, εξωτερικό μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.) και Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Π.Α.Δ.Α.

Καθ. Περικλής Μήτκας
Καθ. Περικλής Μήτκας
Πρόεδρος, Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)
/files/speakers/mitkas-2.jpg
Βιογραφικό

Καθ. Περικλής Μήτκας

Πρόεδρος, Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)

Ο Περικλής Μήτκας, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης από τον Φεβρουάριο του 2020. Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, με μάστερ και διδακτορικό από το Syracuse University των ΗΠΑ στη Μηχανική Υπολογιστών, ο κ. Μήτκας εργάστηκε ως Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Colorado State University των ΗΠΑ (1990-2000). Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Πρύτανης του ΑΠΘ (2014-2019), Πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Πανεπιστημίων (2018-19) και Πρόεδρος του Δικτύου Πανεπιστημίων των Παρευξεινίων Χωρών (2018-21). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν βάσεις δεδομένων και γνώσης, εξόρυξη δεδομένων και μηχανική μάθηση, πράκτορες λογισμικού, και ανάπτυξη ευφυών συστημάτων για περιβαλλοντικές και βιολογικές εφαρμογές. Έχει συντονίσει πλειάδα ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Γιώργος Πιτσιλής
Γιώργος Πιτσιλής
Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
/files/speakers/pitsilis1new1_s.png
Βιογραφικό

Γιώργος Πιτσιλής

Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

O Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είναι επιτυχημένος Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω (Δικηγόρος από το 2000). Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon - Sorbonne (Paris I). Ειδικεύεται και έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε όλο το φάσμα του  Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού,  Διεθνούς και Ευρωπαϊκού. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008). Είναι επίσης ομιλητής σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες σχετικές με το Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Φορολογικών Διοικήσεων (Intra-European Organization of ΙΟΤΑ) για τις θητείες 2019-2020 και 2020-2021.

© 1995 - 2024 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ