ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.E. ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
GR EN
#SEPEdef
Μιχάλης Κασιμιώτης
Μιχάλης Κασιμιώτης
Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου
/files/speakers/kasimiotis_2.jpg
Βιογραφικό

Μιχάλης Κασιμιώτης

Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος για την HPE Ελλάδος και Κύπρου από τον Ιανουάριο 2018. Προσλήφθηκε από την HP το 1994 ως Presales Manager στο Enterprise Systems Group της εταιρείας. Το 2002 διετέλεσε για πέντε έτη καθήκοντα Διευθυντή ESSN Μanager οδηγώντας τις κατηγορίες προϊόντων ISS and UNIX στην πρώτη θέση της αγοράς. Από το 2007 έως και το 2013 ο Μιχάλης Κασιμιώτης ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων για το Enterprise Group και αργότερα για το Technology Services Group της HP στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2013 ανέλαβε περιφερειακό ρόλο ως Technology Services Support Manager για τις περιοχές της Ελλάδας, Κύπρου και Αφρικής. Είναι κάτοχος Μάστερ Information Technology από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Ιάσων Καταρόπουλος
Ιάσων Καταρόπουλος
Chief Commercial Officer, ATCOM
/files/speakers/kataropoulos_s.jpg
Βιογραφικό

Ιάσων Καταρόπουλος

Chief Commercial Officer, ATCOM

Ο Ιάσων Καταρόπουλος, Chief Commercial Officer της ATCOM, υπεύθυνος για την επίβλεψη του πελατολογίου της εταιρείας, τη στρατηγική και εμπορική ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της και την πελατοκεντρική ευθυγράμμισή τους με τις παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας. Με περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας στο IT, ο κ. Καταρόπουλος εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών Digital & Business Transformation για τις επιχειρήσεις.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future συμμετείχαν ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και στελέχη τόσο του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών.

Ιωάννης Κουτκουδάκης
Ιωάννης Κουτκουδάκης
Οικονομικός Διευθυντής & Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου Epsilon Net
/files/speakers/koutkoudakis2.jpg
Βιογραφικό

Ιωάννης Κουτκουδάκης

Οικονομικός Διευθυντής & Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου Epsilon Net

Κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή από τις 19 Ιουνίου 2008, ενώ διετέλεσε και Διευθυντής Παραγωγής. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «ΜΒΑ in Accounting» του ΕΚΠΑ, Member Of The Association Of International Accountants (Α.Ι.Α) και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για συστήματα πληροφορικής, project management, καθώς και φορολογικές ημερίδες. Στον παρελθόν διετέλεσε Προϊστάμενος Λογιστηρίου και εξωτερικός σύμβουλος διαφόρων εταιριών. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά, οικονομικά άρθρα και ειδικεύεται στη φορολογία εισοδήματος, γενική λογιστική, Φ.Π.Α. και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια λογιστικών και φορολογικών θεμάτων. Εντάχθηκε στην Epsilon Net A.Ε το 1998.

Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος
Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος
Group Technical Director, Profile Software
/files/speakers/kritikopoulos2.jpg
Βιογραφικό

Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος

Group Technical Director, Profile Software

Ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος κατέχει επαγγελματική εμπειρία πάνω από 25 έτη σε Ψηφιακή Τεχνολογία, Τραπεζικές εργασίες, Επενδυτικές Υπηρεσίες, Λειτουργίες χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, Ανάπτυξη Εφαρμογών, και Ψηφιακές πληρωμές, ενώ είναι μέλος του ανθρώπινου δυναμικού της Profile από το 2023. Ο Απόστολος έχει διατελέσει σε θέσεις όπως Διευθυντής Πληροφορικής (CIO), Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO), Προϊστάμενος Ανάπτυξης Εφαρμογών, συμμετέχοντας ενεργά σε έργα στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε οργανισμούς όπως η Singular Logic, η Εθνική Χρηματιστηριακή, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, η Marfin Τράπεζα, η Optima Τράπεζα, και η ATTICA Τράπεζα. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται σε Διοίκηση ομάδων τεχνολογίας, επανασχεδιασμό και βελτιστοποίηση τεχνολογίας συστημάτων μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού, και τεχνητή νοημοσύνη. Κατέχει Διδακτορικό Πληροφορικής σε Αλγόριθμους από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό σε Διοίκηση Τεχνοοικονομικών συστημάτων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Μεταπτυχιακό ως Μηχανικός Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας και Πανεπιστημιακό τίτλο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ
/files/speakers/konstantinidis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ από το Νοέμβριο του 2015, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μετασχηματισμού από τον Ιούνιο του 2011. Από το 2000 μέχρι το 2011 κατείχε σειρά ανώτατων διευθυντικών θέσεων στην OTEGLOBE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, με τελευταία αυτήν του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή (COO), υπεύθυνου για την εμπορική και τεχνολογική ανάπτυξη και λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα, παράλληλα με τα καθήκοντά του στον ΟΤΕ, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών OTE Rural North & South, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΤΕestate. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της OTEGLOBE μέχρι τη συγχώνευση και απορρόφησή της από τη μητρική εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. το 2022. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακού σε Business Administration (mini-MBA). Επιπρόσθετα, είναι certified in Finance/CFO program από το London Business School.

Απόστολος Λεωνιδόπουλος
Απόστολος Λεωνιδόπουλος
Managing Director, Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου
/files/speakers/leonidopoulos_s.jpg
Βιογραφικό

Απόστολος Λεωνιδόπουλος

Managing Director, Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου

Ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου. Ο Απόστολος έχει περισσότερα από 33 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις, την πληροφορική και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από διαφορετικούς ηγετικούς ρόλους. Έχει υπάρξει επικεφαλής σε πολλά στρατηγικά έργα πληροφορικής σε όλες τις βιομηχανίες, βοηθώντας τους τοπικούς πελάτες να μετασχηματιστούν ψηφιακά και να δημιουργήσουν σύγχρονες υποδομές πληροφορικής. Πριν ενταχθεί στην Kyndryl, ο Απόστολος ήταν Manager της μονάδας IBM Global Technology Services στην ίδια περιοχή, όπου ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις και την υποστήριξη για το πλήρες φάσμα προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής.

Γιάννης Λουμάκης
Γιάννης Λουμάκης
Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems
/files/speakers/loumakis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Λουμάκης

Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems

Ο Γιάννης Λουμάκης είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό δίπλωμα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Από το 1985 εργάζεται στο χώρο της πληροφορικής και των ολοκληρωμένων λύσεων σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού: Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (ΗΠΑ), CiTEC spa (Ιταλία), Intrasoft, ΑΝΔΗΠ, APEX, Decision Systems Integration, Info-Quest, Uni Systems. Είναι επικεφαλής της Uni Systems από το 2012.

Νίκος Μανιάτης
Νίκος Μανιάτης
Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΒΜ Ελλάδα και Κύπρος
/files/speakers/maniatis-new2.jpg
Βιογραφικό

Νίκος Μανιάτης

Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΒΜ Ελλάδα και Κύπρος

Ο Νίκος Μανιάτης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM Ελλάδας & Κύπρου. Προηγουμένως, κατείχε διευθυντικές θέσεις ευθύνης σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων για την ΙΒΜ στην Ελλάδα & Κύπρο, όπως Διευθυντής του Τομέα Λογισμικού, Διευθυντής Πωλήσεων Enterprise & Commercial και Διευθυντής του Τομέα Συστημάτων & Τεχνολογίας. Ο Νίκος ξεκίνησε την καριέρα του στην ΙΒΜ το 2004 ως Σύμβουλος Πωλήσεων στον Τομέα των Τεχνολογικών Υπηρεσιών ενώ πριν ενταχθεί στο δυναμικό της ΙΒΜ, είχε εργασθεί ως Σύμβουλος Πληροφορικής σε Εταιρεία Συμβούλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Νίκος κατέχει B.Sc., Physics καθώς και M.Sc., Telecommunications από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Αλέξανδρος Μάνος
Αλέξανδρος Μάνος
CEO, Netcompany-Intrasoft, Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ
/files/speakers/manos_new_s.png
Βιογραφικό

Αλέξανδρος Μάνος

CEO, Netcompany-Intrasoft, Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ

Ο κύριος Αλέξανδρος Μάνος έχει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής. Είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc. in Electrical Engineering & BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology. Από τον Ιανουάριο του 2015, ο κύριος Α. Μάνος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft S.A., ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα το Λουξεμβούργο. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει: • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, διεθνούς προμηθευτή συστημάτων τηλεπικοινωνιών • Διευθύνων Σύμβουλος της Conklin Corporation στην Atlanta των ΗΠΑ, εταιρεία ευρυζωνικών λύσεων και IPTV, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά. Είναι μέλος σε επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum (WEF).

Ιωάννης Μερτζάνης
Ιωάννης Μερτζάνης
Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas
/files/speakers/mertzanis_2.jpg
Βιογραφικό

Ιωάννης Μερτζάνης

Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas

Ο Δρ. Μερτζάνης, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MSc και PhD από το Πανεπιστήμιο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1999 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Space Hellas, επί σειρά ετών αποτελεί ανώτατο διοικητικό στέλεχος του ομίλου, έχοντας υπό την ευθύνη του τις εμπορικές, τεχνικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του ομίλου. O Δρ. Μερτζάνης είναι Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Space Hellas, Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic και της SenseOne Technologies.

Ευγενία Μπόζου
Ευγενία Μπόζου
Επικεφαλής Κυβερνητικών Υποθέσεων & Δημόσιας Πολιτικής για την Google Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα
/files/speakers/bozou2.jpg
Βιογραφικό

Ευγενία Μπόζου

Επικεφαλής Κυβερνητικών Υποθέσεων & Δημόσιας Πολιτικής για την Google Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα

Η Ευγενία Μπόζου είναι η Επικεφαλής Κυβερνητικών Υποθέσεων και Δημόσιας Πολιτικής για την Google στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα από τον Ιούνιο του 2022. Είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την εκτέλεση της στρατηγικής δημόσιας πολιτικής της Google σε αυτές τις χώρες και τη διαχείριση των κυβερνητικών της σχέσεων. Είναι έμπειρη επαγγελματίας εταιρικής επικοινωνίας με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της τεχνολογίας. Πριν ενταχθεί στην Google, κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας και CSR στη Microsoft και πριν από αυτό, στην APIVITA SA. Έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της δημοσιογραφίας, έχοντας εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα ελληνικά έντυπα.

Πάνος Ξενάκης
Πάνος Ξενάκης
Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου Τομέα, Byte
/files/speakers/xenakis_s.png
Βιογραφικό

Πάνος Ξενάκης

Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου Τομέα, Byte

Ο Πάνος Ξενάκης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πατρών και κάτοχος MSc από την ίδια σχολή. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Byte Computer το 2007 και έχει αποκτήσει εξειδίκευση στη διαχείριση σύνθετων έργων πληροφορικής που συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Τα τελευταία δέκα έτη είναι υπεύθυνος για τα έργα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα του ομίλου. Δραστηριοποιείται στις Επιτροπές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) από το 2013.

Θρασύβουλος Παπαγγελής
Θρασύβουλος Παπαγγελής
Business Development Manager, BYTE
/files/speakers/papaggelis_s.png
Βιογραφικό

Θρασύβουλος Παπαγγελής

Business Development Manager, BYTE

Με περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής, ο Θρασύβουλος Παπαγγελής ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή στρατηγικών Ψηφιακού Μετασχηματισμού με τη χρήση data analytics και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης (AI/ML). Κατέχει πτυχίο Ηλεκτρονικού Μηχανικού Τ.Ε. και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ανάπτυξη Λογισμικού από το Πανεπιστήμιο του Coventry, UK. Ανήκει στην ομάδα στελεχών της Byte από το 2007. Από τη θέση του Business Development Manager στην Byte, είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη έργων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα ενώ συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας.

Γιάννης Παπίδης
Γιάννης Παπίδης
Chief Technology & Business Change Officer, Κωτσόβολος (Dixons SE Europe A.E.B.E.)
/files/speakers/papidis-2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Παπίδης

Chief Technology & Business Change Officer, Κωτσόβολος (Dixons SE Europe A.E.B.E.)

Ο κ. Γιάννης Παπίδης έχει σήμερα την θέση του Chief Technology & Business Change Officer στην Κωτσόβολος (Dixons SE Europe A.E.B.E.) , ξεκινώντας τον Οκτώβριο 2018 . Έχει διατελέσει Δ/ντής Πληροφορικής στον Όμιλο ΟΤΕ σε διαφορετικές διοικιτκές θέσεις ανάπτυξης και λειτουργίας ΙΤ με τελευταίο τίτλο (IT Digitalization & Innovation Director ΟΤΕ/Cosmote) οδηγώντας το συνολικό μετασχηματισμό της αρχιτεκτονικής των συστημάτων του Group. Σημαντικά μετασχηματιστικά έργα περιλαμβάνουν συστήματα διαχείρισης της εμπειρίας του πελάτη, Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Πωλήσεων, ενορχήστρωσης επιχειρησιακών ροών, συστήματα Λειτουργίας Πεδίου και Υποδομών. Έχει εργαστεί σε θέματα Καινοτομίας και Ψηφιακού μετασχηματισμού και συμμετάσχει στην διαμόρφωση της στρατηγικής και του οράματος της εταιρείας κατά την μετάβαση στην νέα ψηφιακή εποχή. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στην Commodore Business Machines και συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος σε τεχνολογικά startups την δεκαετία 1990-2000. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

© 1995 - 2024 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ