Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Αριστόδημος Θωμόπουλος
Αριστόδημος Θωμόπουλος
Αντιπρόεδρος ΔΣ & Partner, DIADIKASIA Business Consulting
/files/speakers/thomopoulos_2.jpg
Βιογραφικό

Αριστόδημος Θωμόπουλος

Αντιπρόεδρος ΔΣ & Partner, DIADIKASIA Business Consulting

Ο κύριος Αριστόδημος Θωμόπουλος είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος ΜΒΑ από το University of Wales, Cardiff (UK) και υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος ΔΣ και συνέταιρος της DIADIKASIA Business Consulting (DBC). Διαθέτει άνω των 20ετών συμβουλευτική εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα σε θέματα ανασχεδιασμού και εισαγωγής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ειδικεύεται στη στρατηγική και την τεχνολογία, έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση σε έργα λειτουργικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διευθύνει πληθώρα σύνθετων προγραμμάτων και έργων τεχνικής υποστήριξης Φορέων και Οργανισμών στην Υγεία, Εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τηλεπικοινωνίες, Δικαιοσύνη, Ναυτιλία, Μεταφορές και Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας διαδικασιών και συστημάτων και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους Πολίτες. Διαθέτει παράλληλα πολυετή συμβουλευτική εμπειρία στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων οργανωτικού εκσυγχρονισμού και απλούστευσης επιχειρησιακών διαδικασιών για τη μείωση των διοικητικών βαρών. Έχει σε βάθος γνώση των κανονισμών και των διαδικασιών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, παρέχοντας υπηρεσίες Project Management Office για την παρακολούθηση υλοποίησης και τη διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και Προγραμμάτων.

Γεώργιος Δουκίδης
Γεώργιος Δουκίδης
Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), Διευθυντής ELTRUN
/files/speakers/doukidis2.jpg
Βιογραφικό

Γεώργιος Δουκίδης

Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), Διευθυντής ELTRUN

Ο Γεώργιος Δουκίδης είναι καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), το οποίο είναι εκ των μεγαλυτέρων στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools. Έχει κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και PhD στην Τεχνητή Νουμοσύ-νη) στο London School of Economics (LSE), όπου και δίδαξε ως λέκτορας το 1984-90. Η επιστημονική του εργασία έχει αναγνωρισθεί με διάφορα διεθνή βραβεία όπως το European Microsoft Retail Application Development (RAD) award 2002, European Case Study Award 2009 στην κατηγορια "Knowledge, Information and Communication Systems Management" και το European ECR award in "Retail innovation with Business Analytics" το 2015. Στα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σε πάνω απο 50 τοπικούς ή διεθνείς οργανισμούς/επιχειρήσεις σε θέματα όπως επιχειρηματικής ανάπτυξης, καινοτομίας και αναδιοργάνωσης, ψηφιακού μετασχηματισμού, ηλεκτρονικού επιχειρείν και επιχειρηματικής αναλυτικής. Έχει διατελέσει Προεδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας) και διευ-θυντής του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ και είναι ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2020 “Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα”, συμμετέχουν ομιλητές υψηλού κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και άλλων παραγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.

Γιώργος Καλαμαράς
Γιώργος Καλαμαράς
Συνιδρυτής & Διευθύνων Εταίρος, DataVerse
/files/speakers/kalamaras_2.jpg
Βιογραφικό

Γιώργος Καλαμαράς

Συνιδρυτής & Διευθύνων Εταίρος, DataVerse

O Γιώργος Καλαμαράς, είναι συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Dataverse. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διαθέτει επαγγελματική εμπειρία άνω των 25 ετών στη μελέτη, στη διαχείριση, στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα χρηματοδότησης έργων ΤΠΕ, σε θέματα δημοσίων διαγωνισμών και συμβάσεων, σε επιχειρησιακά και τεχνολογικά θέματα δημόσιων έργων ΤΠΕ μεγάλης κλίμακας καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ΤΠΕ στην Ελλάδα και διεθνώς. Παλαιότερα είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην Κοινωνία της Πληροφορίας (2010-12), ήταν μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ (2012-15), Τεχνικός Διευθυντής ΤΠΕ σε εταιρείες και σε οργανισμούς (1991-95, 2001-06), και κατά τη δεκαετία 1990-2000, υπεύθυνος διαχείρισης ερευνητικών έργων, στο εργαστήριο πληροφοριακών συστημάτων υψηλών επιδόσεων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και παράλληλα ανεξάρτητος σύμβουλος μηχανικός σε θέματα ΤΠΕ, σε ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Κωνσταντίνος Καμάρας
Κωνσταντίνος Καμάρας
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Atcom
/files/speakers/kamaras_2.jpg
Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Καμάρας

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Atcom

Ο Κωνσταντίνος Καμάρας είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ATCOM. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας από το 2006, με ευθύνη την στρατηγική εταιρική επικοινωνία και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ασχολείται με τα digital media από το 1994 ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε σχετικούς διεθνείς οργανισμούς όπως στο IAB Europe, ως Πρόεδρος Δ.Σ., και στην Online Publishers Association (OPA) Europe, ως Επικεφαλής του Προγράμματος "Best Practices in Digital Publishing".

Μιχάλης Κασιμιώτης
Μιχάλης Κασιμιώτης
Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου
/files/speakers/kasimiotis_2.jpg
Βιογραφικό

Μιχάλης Κασιμιώτης

Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος για την HPE Ελλάδος και Κύπρου από τον Ιανουάριο 2018. Προσλήφθηκε από την HP το 1994 ως Presales Manager στο Enterprise Systems Group της εταιρείας. Το 2002 διετέλεσε για πέντε έτη καθήκοντα Διευθυντή ESSN Μanager οδηγώντας τις κατηγορίες προϊόντων ISS and UNIX στην πρώτη θέση της αγοράς. Από το 2007 έως και το 2013 ο Μιχάλης Κασιμιώτης ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων για το Enterprise Group και αργότερα για το Technology Services Group της HP στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2013 ανέλαβε περιφερειακό ρόλο ως Technology Services Support Manager για τις περιοχές της Ελλάδας, Κύπρου και Αφρικής. Είναι κάτοχος Μάστερ Information Technology από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Δημήτρης Κουτσόπουλος
Δημήτρης Κουτσόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Greece
/files/speakers/koutsopoulos21.jpg
Βιογραφικό

Δημήτρης Κουτσόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Greece

Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte στην Ελλάδα και μέλος του Deloitte Central Mediterranean Executive Committee. Ο Δημήτρης εργάζεται στην Deloitte από το 1998 και εκ τότε έχει συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της παροχής υπηρεσιών καθώς και στην διαχείριση σύνθετων και απαιτητικών έργων. Ξεκίνησε την πορεία του στην Deloitte ως Ορκωτός Ελεγκτής έχοντας ηγηθεί πολλών ελέγχων εταιρειών, μεταξύ άλλων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών και πολυεθνικών οργανισμών. Τον Μάρτιο του 2004 εργάστηκε στο τμήμα των Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών υπηρεσιών (Financial Advisory) και το 2006 τέλεσε Εταίρος του εν λόγω τμήματος. Συγκεκριμένα έχει συμβάλλει πολύ θετικά στην ίδρυση και την ανάπτυξη του τμήματος Υποστήριξης Συναλλαγών (Transaction Support) και του τμήματος Λειτουργικής Αναδιάρθρωσης (Restructuring). Τον Ιούνιο του 2011 ο Δημήτρης χρίστηκε Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Consulting) της Deloitte. Είναι Ορκωτός Λογιστής στο ICAEW και στο Ηνωμένο Βασίλειο (FCCA – Fellow Chartered Certified Accountant), κάτοχος πτυχίου οικονομικών σπουδών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, στην Διεθνή Χρηματοοικονομική και στην Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα και ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Αντώνης Κυριαζής
Αντώνης Κυριαζής
Διευθύνων Σύμβουλος, SoftΟne
/files/speakers/kiriazis_2.jpg
Βιογραφικό

Αντώνης Κυριαζής

Διευθύνων Σύμβουλος, SoftΟne

Ο Αντώνης Κυριαζής είναι απόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική και την Επιχειρησιακή Έρευνα στα Πανεπιστήμια Lancaster και Sussex της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτής και για δύο δεκαετίες Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Α.Ε. (καθώς και του μετέπειτα Ομίλου Εταιρειών Delta Singular Α.Ε.), έχοντας διατελέσει παράλληλα μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων. Το 2005 προσχώρησε στο μετοχικό σχήμα της SoftOne Technologies Α.Ε., καταλαμβάνοντας παράλληλα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, την οποία κατέχει έως και σήμερα.

Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ
/files/speakers/konstantinidis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ από το Νοέμβριο του 2015, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μετασχηματισμού από τον Ιούνιο του 2011. Από το 2000 μέχρι το 2011 κατείχε σειρά ανώτατων διευθυντικών θέσεων στην OTEGLOBE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, με τελευταία αυτήν του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή (COO), υπεύθυνου για την εμπορική και τεχνολογική ανάπτυξη και λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα, παράλληλα με τα καθήκοντά του στον ΟΤΕ, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της OTEGLOBE καθώς και των εταιρειών OTE Rural North & South. Πριν από τον Όμιλο ΟΤΕ συνεργάστηκε με την εταιρεία Global One Hellas S.A, στην οποία κατείχε τη θέση του Επικεφαλής της Τεχνικής Διεύθυνσης. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες.

Γιάννης Λιάπης
Γιάννης Λιάπης
IT Solutions Sales Manager, Cloud & AI, Huawei
/files/speakers/liapis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Λιάπης

IT Solutions Sales Manager, Cloud & AI, Huawei

Διευθυντής Πωλήσεων με 20+ χρόνια εμπειρίας στον τομέα των ΤΠΕ και τηλεπικοινωνιών. Μηχανικός λογισμικού (SW) στην αρχή της επαγγελματικής καριέρας, αλλαγή σε πωλήσεις ΙΤ υλικού (HW) και μετέπειτα διαχείριση ολοκληρωμένων προτάσεων. Εξειδίκευση τα τελευταία 5 χρόνια στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων λύσεων IT Cloud&AI. Έργα τεχνολογιών πληροφορικής (IT) αλλά και νέφους (Cloud) σε Private και Hybrid mode στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Έμπειρος ομιλητής σε συνέδρια και εκθέσεις σε CxO επίπεδο, πολύχρονη εμπειρία στην υποβολή ολοκληρωμένων προσφορών και υλοποίησης έργων.

Γιάννης Λουμάκης
Γιάννης Λουμάκης
Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems
/files/speakers/loumakis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Λουμάκης

Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems

Ο Γιάννης Λουμάκης είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό δίπλωμα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Από το 1985 εργάζεται στο χώρο της πληροφορικής και των ολοκληρωμένων λύσεων σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού: Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (ΗΠΑ), CiTEC spa (Ιταλία), Intrasoft, ΑΝΔΗΠ, APEX, Decision Systems Integration, Info-Quest, Uni Systems. Είναι επικεφαλής της Uni Systems από το 2012.

Αλέξανδρος Μάνος
Αλέξανδρος Μάνος
Διευθύνων Σύμβουλος, INTRASOFT INTERNATIONAL
/files/speakers/manos_2.jpg
Βιογραφικό

Αλέξανδρος Μάνος

Διευθύνων Σύμβουλος, INTRASOFT INTERNATIONAL

Ο κύριος Αλέξανδρος Μάνος έχει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής. Είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc. in Electrical Engineering & BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology. Από τον Ιανουάριο του 2015, ο κύριος Α. Μάνος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα το Λουξεμβούργο. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει: • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, διεθνούς προμηθευτή συστημάτων τηλεπικοινωνιών • Διευθύνων Σύμβουλος της Conklin Corporation στην Atlanta των ΗΠΑ, εταιρεία ευρυζωνικών λύσεων και IPTV, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά. Είναι μέλος σε επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum (WEF).

Νίκος Μανιάτης
Νίκος Μανιάτης
Διευθυντής Πωλήσεων, IBM HELLAS
/files/speakers/maniatis_2.jpg
Βιογραφικό

Νίκος Μανιάτης

Διευθυντής Πωλήσεων, IBM HELLAS

Ο Νίκος Μανιάτης κατέχει τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων για την ΙΒΜ στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τα προηγούμενα χρόνια είχε την ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Συστημάτων, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην ΙΒΜ το 2004 ως Σύμβουλος Πωλήσεων Τεχνολογικών Υπηρεσιών. Πριν από την ΙΒΜ, είχε εργασθεί ως Σύμβουλος Πληροφορικής σε Εταιρεία Συμβούλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατέχει B.Sc., Physics καθώς και M.Sc., Telecommunications από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ιωάννης Μερτζάνης
Ιωάννης Μερτζάνης
Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas
/files/speakers/mertzanis_2.jpg
Βιογραφικό

Ιωάννης Μερτζάνης

Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MSc και PhD από το Πανεπιστήμιο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1999 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Space Hellas, επί σειρά ετών αποτελεί ανώτατο διοικητικό στέλεχος του ομίλου, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έχοντας υπό την ευθύνη του τις εμπορικές, τεχνικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες της εταιρίας.

Αντώνης Μονοκρούσος
Αντώνης Μονοκρούσος
Country Leader, Oracle Ελλάς & Cluster Leader για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα & Βουλγαρία
/files/speakers/monokrousos2.jpg
Βιογραφικό

Αντώνης Μονοκρούσος

Country Leader, Oracle Ελλάς & Cluster Leader για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα & Βουλγαρία

Ο Αντώνης Μονοκρούσος κατέχει τις θέσεις του Country Leader της Oracle Ελλάς και του Cluster Leader για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα από το 2010. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Oracle το 2001 ως Country Consulting Manager και το 2002 μετακινήθηκε στη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Τεχνολογίας. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1987 ως System Engineer στην εταιρεία PC Systems SA. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, από το 1990 μέχρι το 1993 περίπου, εργάστηκε στην ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε., όπου ανέλαβε την διαχείριση του τμήματος προώθησης Microsoft προγραμμάτων καθώς η εταιρεία ήταν διανομέας και αντιπρόσωπος της Microsoft για την Ελλάδα. Το Φεβρουάριο του 1993 ανέλαβε Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα στην Bull Hellas με ευθύνη ανάπτυξης και του δικτύου συνεργατών της εταιρείας, ενώ το 2000 ανέλαβε επιπροσθέτως τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ. Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1962. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), πτυχίου M.Sc. στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το University College του Λονδίνου (UCL) και πτυχίου ΜΒΑ από το ALBA Αθήνας. Είναι παντρεμένος και έχει 2 γιους.

© 1995 - 2021 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ