Μανώλης Γρηγοράκης
Μανώλης Γρηγοράκης
Chief Technology Officer, Nova
/files/speakers/grigorakis_s.jpg
Βιογραφικό

Μανώλης Γρηγοράκης

Chief Technology Officer, Nova

Ο Μανώλης Γρηγοράκης εντάχθηκε στο δυναμικό της Nova τον Μάιο του 2022, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Chief Technology Officer στην κοινή διοικητική ομάδα Nova και Wind. Διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας, με θέσεις αυξημένης ευθύνης τόσο στη Vodafone όσο και στη Victus, όπου ήταν και μέλος της διοικητικής της ομάδας. Έχει ηγηθεί πολυδιάστατων έργων ανάπτυξης και μετασχηματισμού στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συστημάτων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Έχει σπουδάσει Φυσικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει MSc in Electronics & Radio Communications από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δημήτριος Δάφνης
Δημήτριος Δάφνης
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Business Systems AEBE
/files/speakers/dafnis_s.png
Βιογραφικό

Δημήτριος Δάφνης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Business Systems AEBE

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε με άριστα από την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων, και εν συνεχεία από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με βαθμό Λίαν Καλώς, ως Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός. Μεταξύ των ετών 1990 και 1993, παρακολούθησε εξ αποστάσεως ΜΒΑ (Master of Business Administration). Το 1986 εξαγόρασε το 50% της εταιρείας Microland Computers AEBE, της οποίας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος έως τον Ιούνιο του 2000, οπότε και αποχώρησε. Τον Δεκέμβριο του 1999, η Microland εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑΑ). Το καλοκαίρι του 2000 και μετά την αποχώρηση του από την Microland, εξαγόρασε μαζί με συνεργάτες του την εταιρεία Cosmos Business Systems AEBE, της οποίας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, το 47% της Cosmos Business Systems μεταβιβάστηκε στις εταιρείες Vodafone και Infoquest, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των μετόχων της. Είναι ιδρυτικό μέλος (1996) του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε τέσσερις συνεχόμενες περιόδους και από το 2005 έως το 2007 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Επίσης, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1988. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας. (* Αναμένεται επιβεβαίωση)

Αριστόδημος Θωμόπουλος
Αριστόδημος Θωμόπουλος
Αντιπρόεδρος ΔΣ & Partner, DIADIKASIA Business Consulting
/files/speakers/thomopoulos_2.jpg
Βιογραφικό

Αριστόδημος Θωμόπουλος

Αντιπρόεδρος ΔΣ & Partner, DIADIKASIA Business Consulting

Ο κύριος Αριστόδημος Θωμόπουλος είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος ΜΒΑ από το University of Wales, Cardiff (UK) και υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος ΔΣ και συνέταιρος της DIADIKASIA Business Consulting (DBC). Διαθέτει άνω των 20ετών συμβουλευτική εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα σε θέματα ανασχεδιασμού και εισαγωγής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ειδικεύεται στη στρατηγική και την τεχνολογία, έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση σε έργα λειτουργικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διευθύνει πληθώρα σύνθετων προγραμμάτων και έργων τεχνικής υποστήριξης Φορέων και Οργανισμών στην Υγεία, Εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τηλεπικοινωνίες, Δικαιοσύνη, Ναυτιλία, Μεταφορές και Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας διαδικασιών και συστημάτων και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους Πολίτες. Διαθέτει παράλληλα πολυετή συμβουλευτική εμπειρία στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων οργανωτικού εκσυγχρονισμού και απλούστευσης επιχειρησιακών διαδικασιών για τη μείωση των διοικητικών βαρών. Έχει σε βάθος γνώση των κανονισμών και των διαδικασιών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, παρέχοντας υπηρεσίες Project Management Office για την παρακολούθηση υλοποίησης και τη διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και Προγραμμάτων.

Κωνσταντίνος Καμάρας
Κωνσταντίνος Καμάρας
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Atcom
/files/speakers/kamaras_2.jpg
Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Καμάρας

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Atcom

Ο Κωνσταντίνος Καμάρας είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ATCOM. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας από το 2006, με ευθύνη την στρατηγική εταιρική επικοινωνία και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ασχολείται με τα digital media από το 1994 ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε σχετικούς διεθνείς οργανισμούς όπως στο IAB Europe, ως Πρόεδρος Δ.Σ., και στην Online Publishers Association (OPA) Europe, ως Επικεφαλής του Προγράμματος "Best Practices in Digital Publishing".

Μιχάλης Κασιμιώτης
Μιχάλης Κασιμιώτης
Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου
/files/speakers/kasimiotis_2.jpg
Βιογραφικό

Μιχάλης Κασιμιώτης

Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος για την HPE Ελλάδος και Κύπρου από τον Ιανουάριο 2018. Προσλήφθηκε από την HP το 1994 ως Presales Manager στο Enterprise Systems Group της εταιρείας. Το 2002 διετέλεσε για πέντε έτη καθήκοντα Διευθυντή ESSN Μanager οδηγώντας τις κατηγορίες προϊόντων ISS and UNIX στην πρώτη θέση της αγοράς. Από το 2007 έως και το 2013 ο Μιχάλης Κασιμιώτης ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων για το Enterprise Group και αργότερα για το Technology Services Group της HP στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2013 ανέλαβε περιφερειακό ρόλο ως Technology Services Support Manager για τις περιοχές της Ελλάδας, Κύπρου και Αφρικής. Είναι κάτοχος Μάστερ Information Technology από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Ιάσων Καταρόπουλος
Ιάσων Καταρόπουλος
Chief Commercial Officer, ATCOM
/files/speakers/kataropoulos_s.jpg
Βιογραφικό

Ιάσων Καταρόπουλος

Chief Commercial Officer, ATCOM

Ο Ιάσων Καταρόπουλος, Chief Commercial Officer της ATCOM, υπεύθυνος για την επίβλεψη του πελατολογίου της εταιρείας, τη στρατηγική και εμπορική ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της και την πελατοκεντρική ευθυγράμμισή τους με τις παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας. Με περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας στο IT, ο κ. Καταρόπουλος εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών Digital & Business Transformation για τις επιχειρήσεις.

Σπύρος Κόλλιας
Σπύρος Κόλλιας
PKI Business Unit Manager, BYTE
/files/speakers/kollias_s.png
Βιογραφικό

Σπύρος Κόλλιας

PKI Business Unit Manager, BYTE

Ο κ. Σπυρίδων Κόλλιας κατέχει Πτυχίο στην Επιστήμη της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λάρισας και Μεταπτυχιακό τίτλο στη Μηχανική Λογισμικού Χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο του ESSEX, UK. Τα κύρια ενδιαφέροντα του αφορούν στη μηχανική λογισμικού, στα συστήματα αισθητήρων καθώς και στη μέτρηση και πρόβλεψη ασφαλείας στην ασφάλεια υπολογιστών. Ανήκει στην ομάδα στελεχών της Byte από το 2013, κατέχει τη θέση του PKI Business Unit Manager και είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη της Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού μέσω πρωτοποριακών τεχνολογιών σύμφωνα με την εμπειρία χρήστη και τις λειτουργικές απαιτήσεις.

Δημήτρης Κουτσόπουλος
Δημήτρης Κουτσόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Greece
/files/sponsors/koutsopoulosnew_s.png
Βιογραφικό

Δημήτρης Κουτσόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Greece

Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte στην Ελλάδα και μέλος του Deloitte Central Mediterranean Executive Committee. Ο Δημήτρης εργάζεται στην Deloitte από το 1998 και εκ τότε έχει συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της παροχής υπηρεσιών καθώς και στην διαχείριση σύνθετων και απαιτητικών έργων. Ξεκίνησε την πορεία του στην Deloitte ως Ορκωτός Ελεγκτής έχοντας ηγηθεί πολλών ελέγχων εταιρειών, μεταξύ άλλων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών και πολυεθνικών οργανισμών. Τον Μάρτιο του 2004 εργάστηκε στο τμήμα των Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών υπηρεσιών (Financial Advisory) και το 2006 τέλεσε Εταίρος του εν λόγω τμήματος. Συγκεκριμένα έχει συμβάλλει πολύ θετικά στην ίδρυση και την ανάπτυξη του τμήματος Υποστήριξης Συναλλαγών (Transaction Support) και του τμήματος Λειτουργικής Αναδιάρθρωσης (Restructuring). Τον Ιούνιο του 2011 ο Δημήτρης χρίστηκε Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Consulting) της Deloitte. Είναι Ορκωτός Λογιστής στο ICAEW και στο Ηνωμένο Βασίλειο (FCCA – Fellow Chartered Certified Accountant), κάτοχος πτυχίου οικονομικών σπουδών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, στην Διεθνή Χρηματοοικονομική και στην Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα και ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ
/files/speakers/konstantinidis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ από το Νοέμβριο του 2015, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μετασχηματισμού από τον Ιούνιο του 2011. Από το 2000 μέχρι το 2011 κατείχε σειρά ανώτατων διευθυντικών θέσεων στην OTEGLOBE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, με τελευταία αυτήν του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή (COO), υπεύθυνου για την εμπορική και τεχνολογική ανάπτυξη και λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα, παράλληλα με τα καθήκοντά του στον ΟΤΕ, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της OTEGLOBE καθώς και των εταιρειών OTE Rural North & South. Πριν από τον Όμιλο ΟΤΕ συνεργάστηκε με την εταιρεία Global One Hellas S.A, στην οποία κατείχε τη θέση του Επικεφαλής της Τεχνικής Διεύθυνσης. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες.

Απόστολος Λεωνιδόπουλος
Απόστολος Λεωνιδόπουλος
Managing Director, Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου
/files/speakers/leonidopoulos_s.jpg
Βιογραφικό

Απόστολος Λεωνιδόπουλος

Managing Director, Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου

Ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου. Ο Απόστολος έχει περισσότερα από 33 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις, την πληροφορική και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από διαφορετικούς ηγετικούς ρόλους. Έχει υπάρξει επικεφαλής σε πολλά στρατηγικά έργα πληροφορικής σε όλες τις βιομηχανίες, βοηθώντας τους τοπικούς πελάτες να μετασχηματιστούν ψηφιακά και να δημιουργήσουν σύγχρονες υποδομές πληροφορικής. Πριν ενταχθεί στην Kyndryl, ο Απόστολος ήταν Manager της μονάδας IBM Global Technology Services στην ίδια περιοχή, όπου ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις και την υποστήριξη για το πλήρες φάσμα προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής.

Γιάννης Λουμάκης
Γιάννης Λουμάκης
Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems
/files/speakers/loumakis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Λουμάκης

Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems

Ο Γιάννης Λουμάκης είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό δίπλωμα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Από το 1985 εργάζεται στο χώρο της πληροφορικής και των ολοκληρωμένων λύσεων σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού: Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (ΗΠΑ), CiTEC spa (Ιταλία), Intrasoft, ΑΝΔΗΠ, APEX, Decision Systems Integration, Info-Quest, Uni Systems. Είναι επικεφαλής της Uni Systems από το 2012.

Παναγιώτης Μακρυνιώτης
Παναγιώτης Μακρυνιώτης
Γενικός Διευθυντής Lenovo, Ελλάδα & Κύπρος
/files/speakers/makriniotis_s.jpg
Βιογραφικό

Παναγιώτης Μακρυνιώτης

Γενικός Διευθυντής Lenovo, Ελλάδα & Κύπρος

Ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, με μακρόχρονη εμπειρία στο Product & Sales Management σε κορυφαίους οργανισμούς και εκτενές track record επιτυχιών στον τομέα του Computer Hardware & Telecommunications, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε δυναμικές θέσεις σε δυο από τους μεγαλύτερους οργανισμούς λιανικής στην Ελλάδα, ενώ είναι απόφοιτος της AΣΟΕΕ με σπουδές σε Computer Science, και International Marketing. Τα τελευταία πέντε χρόνια ηγείται μίας δυναμικής ομάδας, η οποία κρατά τη Lenovo στην κορυφή των αποτελεσμάτων σε καταναλωτικά και επιχειρηματικά προϊόντα τεχνολογίας, παραμένοντας πιστή στη στρατηγική της εξωστρέφειας και στο όραμά της να συνεχίσει την παροχή πιο έξυπνης, βιώσιμης τεχνολογίας για όλους.

Αλέξανδρος Μάνος
Αλέξανδρος Μάνος
CEO, INTRASOFT INTERNATIONAL
/files/speakers/manos_new_s.jpg
Βιογραφικό

Αλέξανδρος Μάνος

CEO, INTRASOFT INTERNATIONAL

Ο κύριος Αλέξανδρος Μάνος έχει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής. Είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc. in Electrical Engineering & BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology. Από τον Ιανουάριο του 2015, ο κύριος Α. Μάνος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα το Λουξεμβούργο. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει: • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, διεθνούς προμηθευτή συστημάτων τηλεπικοινωνιών • Διευθύνων Σύμβουλος της Conklin Corporation στην Atlanta των ΗΠΑ, εταιρεία ευρυζωνικών λύσεων και IPTV, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά. Είναι μέλος σε επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum (WEF).

Πάνος Μαρτίνης
Πάνος Μαρτίνης
CEO, Όμιλος Εταιρειών SOFTONE
/files/speakers/martinis_s.png
Βιογραφικό

Πάνος Μαρτίνης

CEO, Όμιλος Εταιρειών SOFTONE

Ο Πάνος Μαρτίνης κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE - ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων cloud based λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, που περιλαμβάνει έξι (6) κορυφαία brands (SoftOne, UNISOFT, PROSVASIS, Regate, IMPACT και cosmoONE), απασχολώντας συνολικά 500 διακεκριμένα στελέχη πληροφορικής. Πριν την ένταξή του στον Όμιλο SOFTONE, ο Πάνος Μαρτίνης διετέλεσε επί σειρά ετών Οικονομικός Διευθυντής της UPSTREAM, με πρόσθετες αρμοδιότητες Διοίκησης των Στρατηγικών Συνεργασιών καθώς και Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνέβαλλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη της UPSTREAM σε μία από τις πλέον αναγνωρισμένες κι επιτυχημένες εταιρείες digital commerce/marketing software στον κόσμο. Επίσης, ο Πάνος Μαρτίνης έχει στο ενεργητικό του υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρείες τεχνολογίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, όπως η Dell και η Deloitte. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Wharton School of the University of Pennsylvania, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Οικονομικά από το London School of Economics.

© 1995 - 2022 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ