Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Στέφανος Διονυσόπουλος
Στέφανος Διονυσόπουλος
Country Leader, Oracle Ελλάδα, Cluster Leader, Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος & Μάλτα
/files/speakers/dionisopoulos_s.png
Βιογραφικό

Στέφανος Διονυσόπουλος

Country Leader, Oracle Ελλάδα, Cluster Leader, Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος & Μάλτα

Ο Στέφανος Διονυσόπουλος είναι Country Leader της Oracle Ελλάδας και Cluster Leader για την Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα. Πριν αναλάβει αυτή τη θέση, για 11 χρόνια κατείχε ποικίλες διευθυντικές θέσεις Πωλήσεων για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Oracle Ελλάς το 2002 ως Account Manager για το Δημόσιο Τομέα ενώ στο παρελθόν εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στις εταιρείες Bull Ελλάς, SDC, κ.ά. Κατέχει MSc in Management of Business, Innovation & Technology από το AIT. Είναι πτυχιούχος Marketing από το City College της Αγγλίας, ενώ διαθέτει Diploma in Μanagement από το CMI του οποίου είναι και μέλος. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Δημήτρης Εφορακόπουλος
Δημήτρης Εφορακόπουλος
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Info Quest Technologies
/files/speakers/eforakopoulos_s.png
Βιογραφικό

Δημήτρης Εφορακόπουλος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Info Quest Technologies

Ο Δημήτρης Εφορακόπουλος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Info Quest Technologies, μέλος του Ομίλου Quest, με 40ετή επιτυχημένη πορεία στην Ελληνική αγορά Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του συνέβαλε στη διάχυση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα, καθώς και στην μετεξέλιξη της Info Quest Technologies. Υπό την καθοδήγησή του η εταιρεία παραμένει σήμερα ο μεγαλύτερος διανομέας προϊόντων ICT στην Ελλάδα, πρωταγωνιστεί στη μετάβαση της αγοράς στο Cloud και συμμετέχει στη διαμόρφωση του νέου περιβάλλοντος διασυνδεδεμένων συσκευών και της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας +166% αύξηση στον κύκλο εργασιών τα τελευταία πέντε χρόνια. Παράλληλα έχει ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του σύγχρονου Retail, έχοντας ξεκινήσει την iStorm, την αλυσίδα καταστημάτων Apple Premium Reseller στην Ελλάδα και έχοντας στην ευθύνη του σήμερα την ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων Mi Store και του ηλεκτρονικού καταστήματος www.you.gr. Σήμερα, διατηρεί επίσης τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Clima Quest, αποκλειστικού διανομέα των κλιματιστικών Gree και είναι μέλος του Δ.Σ. της iSquare, διανομέα των προϊόντων Apple. Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, του Standford Executive Program του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και έχει μετεκπαιδευτεί στο ΜΙΤ, σε θέματα διοίκησης & ηγεσίας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice but a necessity, συμμετέχουν ομιλητές υψηλού κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και άλλων παραγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.

Αριστόδημος Θωμόπουλος
Αριστόδημος Θωμόπουλος
Αντιπρόεδρος ΔΣ & Partner, DIADIKASIA Business Consulting
/files/speakers/thomopoulos_2.jpg
Βιογραφικό

Αριστόδημος Θωμόπουλος

Αντιπρόεδρος ΔΣ & Partner, DIADIKASIA Business Consulting

Ο κύριος Αριστόδημος Θωμόπουλος είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος ΜΒΑ από το University of Wales, Cardiff (UK) και υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος ΔΣ και συνέταιρος της DIADIKASIA Business Consulting (DBC). Διαθέτει άνω των 20ετών συμβουλευτική εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα σε θέματα ανασχεδιασμού και εισαγωγής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ειδικεύεται στη στρατηγική και την τεχνολογία, έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση σε έργα λειτουργικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διευθύνει πληθώρα σύνθετων προγραμμάτων και έργων τεχνικής υποστήριξης Φορέων και Οργανισμών στην Υγεία, Εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τηλεπικοινωνίες, Δικαιοσύνη, Ναυτιλία, Μεταφορές και Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας διαδικασιών και συστημάτων και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους Πολίτες. Διαθέτει παράλληλα πολυετή συμβουλευτική εμπειρία στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων οργανωτικού εκσυγχρονισμού και απλούστευσης επιχειρησιακών διαδικασιών για τη μείωση των διοικητικών βαρών. Έχει σε βάθος γνώση των κανονισμών και των διαδικασιών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, παρέχοντας υπηρεσίες Project Management Office για την παρακολούθηση υλοποίησης και τη διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και Προγραμμάτων.

Κωνσταντίνος Καμάρας
Κωνσταντίνος Καμάρας
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Atcom
/files/speakers/kamaras_2.jpg
Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Καμάρας

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Atcom

Ο Κωνσταντίνος Καμάρας είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ATCOM. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας από το 2006, με ευθύνη την στρατηγική εταιρική επικοινωνία και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ασχολείται με τα digital media από το 1994 ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε σχετικούς διεθνείς οργανισμούς όπως στο IAB Europe, ως Πρόεδρος Δ.Σ., και στην Online Publishers Association (OPA) Europe, ως Επικεφαλής του Προγράμματος "Best Practices in Digital Publishing".

Μιχάλης Κασιμιώτης
Μιχάλης Κασιμιώτης
Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου
/files/speakers/kasimiotis_2.jpg
Βιογραφικό

Μιχάλης Κασιμιώτης

Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος για την HPE Ελλάδος και Κύπρου από τον Ιανουάριο 2018. Προσλήφθηκε από την HP το 1994 ως Presales Manager στο Enterprise Systems Group της εταιρείας. Το 2002 διετέλεσε για πέντε έτη καθήκοντα Διευθυντή ESSN Μanager οδηγώντας τις κατηγορίες προϊόντων ISS and UNIX στην πρώτη θέση της αγοράς. Από το 2007 έως και το 2013 ο Μιχάλης Κασιμιώτης ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων για το Enterprise Group και αργότερα για το Technology Services Group της HP στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2013 ανέλαβε περιφερειακό ρόλο ως Technology Services Support Manager για τις περιοχές της Ελλάδας, Κύπρου και Αφρικής. Είναι κάτοχος Μάστερ Information Technology από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Ιάσων Καταρόπουλος
Ιάσων Καταρόπουλος
Chief Commercial Officer, ATCOM
/files/speakers/kataropoulos_s.jpg
Βιογραφικό

Ιάσων Καταρόπουλος

Chief Commercial Officer, ATCOM

Ο Ιάσων Καταρόπουλος, Chief Commercial Officer της ATCOM, υπεύθυνος για την επίβλεψη του πελατολογίου της εταιρείας, τη στρατηγική και εμπορική ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της και την πελατοκεντρική ευθυγράμμισή τους με τις παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας. Με περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας στο IT, ο κ. Καταρόπουλος εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών Digital & Business Transformation για τις επιχειρήσεις.

Σπύρος Κόλλιας
Σπύρος Κόλλιας
PKI Business Unit Manager, BYTE
/files/speakers/kollias_s.png
Βιογραφικό

Σπύρος Κόλλιας

PKI Business Unit Manager, BYTE

Ο κ. Σπυρίδων Κόλλιας κατέχει Πτυχίο στην Επιστήμη της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λάρισας και Μεταπτυχιακό τίτλο στη Μηχανική Λογισμικού Χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο του ESSEX, UK. Τα κύρια ενδιαφέροντα του αφορούν στη μηχανική λογισμικού, στα συστήματα αισθητήρων καθώς και στη μέτρηση και πρόβλεψη ασφαλείας στην ασφάλεια υπολογιστών. Ανήκει στην ομάδα στελεχών της Byte από το 2013, κατέχει τη θέση του PKI Business Unit Manager και είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη της Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού μέσω πρωτοποριακών τεχνολογιών σύμφωνα με την εμπειρία χρήστη και τις λειτουργικές απαιτήσεις.

Δημήτρης Κουτσόπουλος
Δημήτρης Κουτσόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Greece
/files/sponsors/koutsopoulosnew_s.png
Βιογραφικό

Δημήτρης Κουτσόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Greece

Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte στην Ελλάδα και μέλος του Deloitte Central Mediterranean Executive Committee. Ο Δημήτρης εργάζεται στην Deloitte από το 1998 και εκ τότε έχει συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της παροχής υπηρεσιών καθώς και στην διαχείριση σύνθετων και απαιτητικών έργων. Ξεκίνησε την πορεία του στην Deloitte ως Ορκωτός Ελεγκτής έχοντας ηγηθεί πολλών ελέγχων εταιρειών, μεταξύ άλλων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών και πολυεθνικών οργανισμών. Τον Μάρτιο του 2004 εργάστηκε στο τμήμα των Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών υπηρεσιών (Financial Advisory) και το 2006 τέλεσε Εταίρος του εν λόγω τμήματος. Συγκεκριμένα έχει συμβάλλει πολύ θετικά στην ίδρυση και την ανάπτυξη του τμήματος Υποστήριξης Συναλλαγών (Transaction Support) και του τμήματος Λειτουργικής Αναδιάρθρωσης (Restructuring). Τον Ιούνιο του 2011 ο Δημήτρης χρίστηκε Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Consulting) της Deloitte. Είναι Ορκωτός Λογιστής στο ICAEW και στο Ηνωμένο Βασίλειο (FCCA – Fellow Chartered Certified Accountant), κάτοχος πτυχίου οικονομικών σπουδών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, στην Διεθνή Χρηματοοικονομική και στην Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα και ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ
/files/speakers/konstantinidis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ από το Νοέμβριο του 2015, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μετασχηματισμού από τον Ιούνιο του 2011. Από το 2000 μέχρι το 2011 κατείχε σειρά ανώτατων διευθυντικών θέσεων στην OTEGLOBE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, με τελευταία αυτήν του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή (COO), υπεύθυνου για την εμπορική και τεχνολογική ανάπτυξη και λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα, παράλληλα με τα καθήκοντά του στον ΟΤΕ, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της OTEGLOBE καθώς και των εταιρειών OTE Rural North & South. Πριν από τον Όμιλο ΟΤΕ συνεργάστηκε με την εταιρεία Global One Hellas S.A, στην οποία κατείχε τη θέση του Επικεφαλής της Τεχνικής Διεύθυνσης. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες.

Χριστίνα Λεϊμονή
Χριστίνα Λεϊμονή
Marketing and Operations Director, Microsoft Greece, Cyprus & Malta
/files/speakers/leimoni_s.png
Βιογραφικό

Χριστίνα Λεϊμονή

Marketing and Operations Director, Microsoft Greece, Cyprus & Malta

Γιάννης Λουμάκης
Γιάννης Λουμάκης
Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems
/files/speakers/loumakis_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Λουμάκης

Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος, Uni Systems

Ο Γιάννης Λουμάκης είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό δίπλωμα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Από το 1985 εργάζεται στο χώρο της πληροφορικής και των ολοκληρωμένων λύσεων σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού: Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (ΗΠΑ), CiTEC spa (Ιταλία), Intrasoft, ΑΝΔΗΠ, APEX, Decision Systems Integration, Info-Quest, Uni Systems. Είναι επικεφαλής της Uni Systems από το 2012.

Αλέξανδρος Μάνος
Αλέξανδρος Μάνος
CEO, INTRASOFT INTERNATIONAL
/files/speakers/manos_new_s.jpg
Βιογραφικό

Αλέξανδρος Μάνος

CEO, INTRASOFT INTERNATIONAL

Ο κύριος Αλέξανδρος Μάνος έχει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής. Είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc. in Electrical Engineering & BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology. Από τον Ιανουάριο του 2015, ο κύριος Α. Μάνος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα το Λουξεμβούργο. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει: • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, διεθνούς προμηθευτή συστημάτων τηλεπικοινωνιών • Διευθύνων Σύμβουλος της Conklin Corporation στην Atlanta των ΗΠΑ, εταιρεία ευρυζωνικών λύσεων και IPTV, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά. Είναι μέλος σε επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum (WEF).

Ιωάννης Μερτζάνης
Ιωάννης Μερτζάνης
Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas
/files/speakers/mertzanis_2.jpg
Βιογραφικό

Ιωάννης Μερτζάνης

Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas

Ο Δρ. Μερτζάνης, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MSc και PhD από το Πανεπιστήμιο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1999 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Space Hellas, επί σειρά ετών αποτελεί ανώτατο διοικητικό στέλεχος του ομίλου, έχοντας υπό την ευθύνη του τις εμπορικές, τεχνικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του ομίλου. O Δρ. Μερτζάνης είναι Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Space Hellas, Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic και της SenseOne Technologies.

Μαρία Μπούρα
Μαρία Μπούρα
Director, Marketing, Communications, Government & Industry Relations, Ericsson South East Europe
/files/speakers/mpoura_s.png
Βιογραφικό

Μαρία Μπούρα

Director, Marketing, Communications, Government & Industry Relations, Ericsson South East Europe

Η Μαρία Μπούρα είναι υπεύθυνη της Ericsson για το Μάρκετινγκ, την Επικοινωνία και τις σχέσεις με κυβερνητικούς και κλαδικούς εταίρους για δέκα χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διακεκριμένη ομιλήτρια και εκπρόσωπος της Ericsson σε διεθνή συνέδρια και fora επί σειρά ετών, η Μαρία έχει πάθος για τις νέες τεχνολογίες, ιδίως για το 5G, καθώς και για την προώθηση περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις στην κοινωνία (συνιδρύτρια του Women Leadership Hub Association - WLH), την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στο STEM, αλλά και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Καταξιωμένη εμπνευσμένη ηγέτιδα στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας με ευρεία εμπειρία στην επιτυχημένη πραγματοποίηση στρατηγικών αλλαγών, η κυρία Μπούρα διαθέτει εξαιρετική κατανόηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, η οποία συμπληρώνεται από αξιοζήλευτη διεθνή εμπειρία σε περιβάλλοντα πολλαπλών μεγάλων πελατών και χωρών. Ιδιαίτερα προσαρμοστική, δυναμική και γεμάτη ενέργεια, ομαδική παίκτρια και ένθερμη θιασώτης της δια βίου μάθησης, έχει ζήσει και εργαστεί σε τέσσερις χώρες εκτός της Ελλάδος. Ξεκίνησε την καριέρα της από την Έρευνα & Ανάπτυξη, προχώρησε στις Πωλήσεις και στη συνέχεια εξελίχθηκε στην Επικοινωνία, το Μάρκετινγκ και την Στρατηγική. Εκτός από την Ericsson, έχει εργαστεί επίσης στην Intracom Telecom, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών "Ο Δημόκριτος". Η Μαρία είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Τηλεπικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

© 1995 - 2022 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ