Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Κωνσταντίνος Μασσέλος
Κωνσταντίνος Μασσέλος
Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT)
/files/speakers/masselos_2.jpg
Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Μασσέλος

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT)

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος έχει διοριστεί ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τον Φεβρουάριο του 2018. Έχει εκλεγεί ως Αντιπρόεδρος του Σώματος Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) για το 2019. Το 2006 διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου είναι σήμερα Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Υπηρέτησε ως Πρύτανης του παραπάνω πανεπιστημίου την περίοδο 2012-2017. Κατά την περίοδο 2005-2008, διετέλεσε Λέκτορας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στο Imperial College του Λονδίνου Επίσης, από το 2010 έως το 2016, διετέλεσε Επίτιμος Λέκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, στο Imperial College London. Από το 2001 έως το 2004, εντάχθηκε στην Intracom Telecom SA στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης και έχει συμβουλευτική εμπειρία στη βιομηχανία και τους δημόσιους οργανισμούς. Από το 2005 έχει συμμετάσχει τακτικά ως εμπειρογνώμονας σε διάφορες μονάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας (COST) από το 2015 έως το 2017. Έχει συγγράψει περισσότερες από 120 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Απόστολος Τζιτζικώστας
Απόστολος Τζιτζικώστας
Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)
/files/speakers/tzitzikostas_2.jpg
Βιογραφικό

Απόστολος Τζιτζικώστας

Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Το 2002 δημιούργησε τη δική του επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση βιολογικά πρότυπα. Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη Βουλευτής της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας - Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 71,03% στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Στις εκλογές του Μαΐου 2019 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 62,04 από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Το Νοέμβριο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Από το 2015 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Τον Ιούλιο του 2017 εκλέχθηκε Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Το Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά και τα άρθρα του δημοσιεύονται συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice but a necessity, συμμετέχουν ομιλητές υψηλού κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και άλλων παραγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.

Ιωάννης Μπρατάκος
Ιωάννης Μπρατάκος
Πρόεδρος, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
/files/speakers/mpratakos_s.png
Βιογραφικό

Ιωάννης Μπρατάκος

Πρόεδρος, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο Ιωάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999 ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995. Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING. Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE. Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από τον Νοέμβριο του 2021 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Αθηνών.

Λεωνίδας Χριστόπουλος
Λεωνίδας Χριστόπουλος
Γεν. Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών
/files/speakers/xristopoulos_2.jpg
Βιογραφικό

Λεωνίδας Χριστόπουλος

Γεν. Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού επί θεμάτων διοικητικής μεταρρύθμισης και δημοσιονομικής πολιτικής στα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το 2016 έως το 2019, υπήρξε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης. Έχει υπάρξει ο συντονιστής σημαντικών μεταρρυθμιστικών έργων της δημόσιας διοίκησης, όπως η αναδιοργάνωση της κεντρικής ελληνικής διοίκησης (2014), η μείωση του διοικητικού φόρτου σε διάφορους τομείς πολιτικής (2014), το πρόγραμμα δημοσιονομικής διαχείρισης (2012 – 2014), αλλά και ο νέος νόμος για το επιτελικό κράτος (2019). Είναι κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
Γεν. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης
/files/speakers/anagnostopoulos_new_s.jpg
Βιογραφικό

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Γεν. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης. Διετέλεσε Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016). Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας (1/2016 έως σήμερα). Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014). Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK. Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009). Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISnet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISnet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-TAXIS).

Αθανάσιος Στάβερης
Αθανάσιος Στάβερης
Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων
/files/speakers/staveris_new_s.jpg
Βιογραφικό

Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth. Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο. Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νίκη Τσούμα
Νίκη Τσούμα
Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε
/files/speakers/tsouma_s.png
Βιογραφικό

Νίκη Τσούμα

Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε

Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ITS Project Management και E-Government. Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα οργανοδιοικητικών αλλαγών (reengineering and change management) και θέματα διοίκησης-διαχείρισης έργων Πληροφορικής (project and risk management) καθώς και συγχρηματοδοτούμενων έργων των Γενικών Γραμματέων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε Δ/ντρια και Γενική Δ/ντρια Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ., ενώ από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως τον Οκτώβριο του 2020. Έκτοτε διατελεί Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Σταύρος Ασθενίδης
Σταύρος Ασθενίδης
Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ
/files/speakers/asthenidis_2.png
Βιογραφικό

Σταύρος Ασθενίδης

Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ

Ο κ. Σ. Ασθενίδης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. με πολυετή εμπειρία στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πληροφορικής. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών από θέσεις ευθύνης φορέων όπως ο ΕΦΕΠΑΕ, Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, κ.α. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ & του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ Α.Ε.) του Δήμου Αθηναίων. Από το 2019 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ).

Γεώργιος Φιλιόπουλος
Γεώργιος Φιλιόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος, Enterprise Greece
/files/speakers/filiopoulos_s.png
Βιογραφικό

Γεώργιος Φιλιόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Enterprise Greece

O Γεώργιος Φιλιόπουλος ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ A.E. (Enterprise Greece)”, η οποία, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Eξωτερικών, είναι αρμόδια για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών. Πριν την ανάληψη των προαναφερόμενων καθηκόντων, ο κ. Φιλιόπουλος είχε εργασθεί ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες και οργανισμούς στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το HEC Paris, ΜΑ στις Διεθνείς Σχέσεις από το Fletcher School of Law and Diplomacy, ΜΑ στη δημοσιογραφία από το University of Memphis, και πρώτο πτυχίο στη Διαφήμιση από το Kansas State University.

Chris Ruff
Chris Ruff
Director for Political Outreach & Communications, DIGITALEUROPE
/files/speakers/ruff_c_s.png
Βιογραφικό

Chris Ruff

Director for Political Outreach & Communications, DIGITALEUROPE

Chris leads DIGITALEUROPE’s communications and political outreach team and coordinates the association’s external relations. Before joining DIGITALEUROPE, Chris served in the cabinet of Commissioner for Trade Cecilia Malmström. He had previously spent two years in DG Trade, and one and a half years as an assistant to a member of the European Parliament. His previous experience includes roles in a software start-up in Berlin and at Bristol City Council. As well as an in-depth knowledge of various policy areas, notably digital policy and trade, he has extensive experience of working in the EU institutions and coordinating with Brussels-based media. He holds a joint M.A. in European studies from Bath University, Sciences-Po Paris and the Humboldt University in Berlin, as well as a B.A. in French and Political Science from Bristol University.

Ευάγγελος Ι. Αγγελίδης
Ευάγγελος Ι. Αγγελίδης
Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Profile Software
/files/speakers/aggelidis_s.jpg
Βιογραφικό

Ευάγγελος Ι. Αγγελίδης

Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Profile Software

Ο κ. Ευάγγελος Αγγελίδης είναι ο CEO της Profile Software. Γεννήθηκε το 1971 και είναι κάτοχος πτυχίου BA in Economics από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree), τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών MSc in Money, Banking και Finance από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και δίπλωμα Advanced Management Program από το Harvard Business School. Είναι πιστοποιημένος ορκωτός ελεγκτής στη Μ. Βρετανία με τίτλο FCCA. Διαθέτει περισσότερα από 24 έτη εμπειρίας στη διαχείριση χρηματοοικονομικών εργασιών σε εισηγμένες, ιδιωτικές και διεθνούς εμβέλειας εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πληροφορικής, των υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών κ.ά. Ανήκει στο δυναμικό της Profile Software από το 2014, όπου κατείχε σημαντικές θέσεις, όπως τη θέση του Group CFO & COO μέχρι το 2020 και τη θέση του CEO στη γαλλική θυγατρική του ομίλου Login SA.

Βασίλης Αργυριάδης
Βασίλης Αργυριάδης
CTO Huawei South Balkan Region
/files/speakers/argiriadis_s.png
Βιογραφικό

Βασίλης Αργυριάδης

CTO Huawei South Balkan Region

Ο κ. Αργυριάδης κατέχει τη θέση του Chief Technology Officer (CTO) και Network Solution Sales & Marketing Director της Huawei Technologies South Balkan Region με αρμοδιότητες που καλύτουν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και τη Βόρεια Μακεδονία. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, υπηρετώντας από διαφορετικές εταιρείες και ρόλους τους στόχους του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Εχει ευρεία γνώση θεμάτων που αφορούν στην ευρυζωνική εξέλιξη των παρόχων, στον ρόλο του κλάδου για την ψηφιακή εξέλιξη της κοινωνίας, στο σχεδιασμό ψηφιακής συνδεσιμότητας αλλά και στον εμπλουτισμό των ψηφιακών δεξιοτήτων σε κάθε τομέα. Η εισαγωγή καινοτόμων λύσεων αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν βασικούς τομείς της ενασχόλησής του από το πεδίο του κατασκευαστή καθώς και πως διεθνείς πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής κοινωνίας. Ο Βασίλης Αργυριάδης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Μεταπτυχιακού (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου στη Φυσική (BSc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κωνσταντίνος Γεράρδος
Κωνσταντίνος Γεράρδος
CEO, Πλαίσιο Computers
/files/speakers/gerardos_new_s.jpg
Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Γεράρδος

CEO, Πλαίσιο Computers

H επαγγελματική πορεία του Κωνσταντίνου Γεράρδου ξεκίνησε στην ηλικία των 8 ετών, στο Τμήμα Πωλήσεων Ειδών Σχεδίου του πρώτου καταστήματος της Πλαίσιο στη Στουρνάρη και συνέχισε όλα τα επόμενα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια, έως ότου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1995. Μετά τις σπουδές του στην Αμερική, το 2003, εντάχθηκε επίσημα στο δυναμικό της εταιρείας και ανέλαβε το site της εταιρείας, plaisio.gr, ενώ στη συνέχεια συμπεριέλαβε στις αρμοδιότητές του το δίκτυο καταστημάτων, το Marketing και το HR. Από το 2012 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, ενώ σημαντικοί σταθμοί στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του αποτελούν η ένταξη της Πλαίσιο στη λίστα «Fortune’s Most Admired Companies» πέντε φορές στην επταετή πορεία του θεσμού, η ανάδειξη της Πλαίσιο ως «Retailer of the Year» και «e-Retailer of the Year» τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, η βράβευση της εταιρείας ως Best Workplace για δύο χρονιές (2017 & 2019), αλλά και ο τίτλος του «Retail Manager of the Year», τον οποίο απέσπασε το 2020. Ταυτόχρονα, ο κ. Γεράρδος έχει συμβάλλει στη δημιουργία της εθελοντικής ομάδας της Πλαίσιο, «Πλάι σου», μέσω της οποίας υλοποιούνται ενέργειες που σχετίζονται με την ένταξη της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι ο εμπνευστής της ομάδας αγωνιστικής ρομποτικής «Plaisiobots», η οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς και της «Atraktos» - μιας πρωτοβουλίας που έχει σκοπό να προωθήσει θετικά πρότυπα και να συμβάλλει μέσω διαφόρων δράσεων στην κοινωνία.

Δημήτριος Δάφνης
Δημήτριος Δάφνης
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Business Systems AEBE
/files/speakers/dafnis_s.png
Βιογραφικό

Δημήτριος Δάφνης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Business Systems AEBE

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε με άριστα από την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων, και εν συνεχεία από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με βαθμό Λίαν Καλώς, ως Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός. Μεταξύ των ετών 1990 και 1993, παρακολούθησε εξ αποστάσεως ΜΒΑ (Master of Business Administration). Το 1986 εξαγόρασε το 50% της εταιρείας Microland Computers AEBE, της οποίας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος έως τον Ιούνιο του 2000, οπότε και αποχώρησε. Τον Δεκέμβριο του 1999, η Microland εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑΑ). Το καλοκαίρι του 2000 και μετά την αποχώρηση του από την Microland, εξαγόρασε μαζί με συνεργάτες του την εταιρεία Cosmos Business Systems AEBE, της οποίας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, το 47% της Cosmos Business Systems μεταβιβάστηκε στις εταιρείες Vodafone και Infoquest, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των μετόχων της. Είναι ιδρυτικό μέλος (1996) του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε τέσσερις συνεχόμενες περιόδους και από το 2005 έως το 2007 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Επίσης, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1988. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

© 1995 - 2022 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ