Δημήτρης Παπαστεργίου
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
/files/speakers/papastergiou_new_s.jpg
Βιογραφικό

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1973, όπου και τελείωσα το Λύκειο. Σπούδασα Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Παράλληλα ασχολήθηκα ιδιωτικά με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων. Ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, γι’ αυτό από τα 29 μου συμμετέχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις. Το 2014 και το 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», εκλέχθηκα Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ το 2019 οι συνάδελφοί μου, με εξέλεξαν πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σταθμοί στην αυτοδιοικητική μου πορεία είναι οι πρωτοβουλίες που πήραμε για το city branding των Τρικάλων, η δημιουργία μιας smart city, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η διαχείριση του προσφυγικού, η αλλαγή της νοοτροπίας μας. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους. Είμαι παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουμε τρία παιδιά. Μετακινούμαι με ποδήλατο, επειδή είναι τρόπος ζωής.

Απόστολος Τζιτζικώστας
Απόστολος Τζιτζικώστας
Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)
/files/speakers/tzitzikostas_2.jpg
Βιογραφικό

Απόστολος Τζιτζικώστας

Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Το 2002 δημιούργησε τη δική του επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση βιολογικά πρότυπα. Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη Βουλευτής της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας - Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 71,03% στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Στις εκλογές του Μαΐου 2019 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 62,04 από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Το Νοέμβριο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Από το 2015 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Τον Ιούλιο του 2017 εκλέχθηκε Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Το Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά και τα άρθρα του δημοσιεύονται συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας. (* Αναμένεται επιβεβαίωση)

Κρίστιαν Χατζημηνάς
Κρίστιαν Χατζημηνάς
Πρόεδρος ΔΣ, Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.)
/files/speakers/xatziminas_s.png
Βιογραφικό

Κρίστιαν Χατζημηνάς

Πρόεδρος ΔΣ, Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.)

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς αποφοίτησε το 1981 από το Πανεπιστήμιο Columbia με B.A. στην Οικονομία και το 1983 από το Wharton Business School της Πενσυλβάνιας με MBA στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Το 1987 ίδρυσε την πρώτη του εταιρία στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1989 ίδρυσε την EFA VENTURES στην Αθήνα, που έγινε ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές υπηρεσιών βιομηχανικής συνεργασίας στον κόσμο. Το 1997 ίδρυσε τη ΤΗΕΟΝ SENSORS, που αποτελεί σήμερα τη μοναδική Ελληνική εταιρία σχεδίασης και παραγωγής ηλεκτρο-οπτικών οργάνων night vision και thermal με εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια. Με έδρα και εργοστάσιο στο Κορωπί, γραφεία στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στο Ριάντ, στο Άμπου Ντάμπι και στη Σιγκαπούρη και γραμμή συμπαραγωγής στη Μέση και Άπω Ανατολή, η εταιρία έχει προχωρήσει σε συμβάσεις με περισσότερες από 58 χώρες ανά τον κόσμο, έχοντας καθιερωθεί ως ηγέτιδα εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο στην αγορά συστημάτων νυχτερινής όρασης. Σήμερα, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς είναι Πρόεδρος του EFA GROUP, κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών και κατασκευαστικού Ομίλου εταιριών, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις παγκόσμιες αγορές της Αεροδιαστημικής, Άμυνας, Υψηλής Τεχνολογίας και Ασφάλειας. Ο κ. Χατζημηνάς είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, καθώς και ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Wharton της Ελλάδας.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
Γεν. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης
/files/speakers/anagnostopoulos_new_s.jpg
Βιογραφικό

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Γεν. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης. Διετέλεσε Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016). Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας (1/2016 έως σήμερα). Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014). Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK. Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009). Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISnet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISnet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-TAXIS).

Δημήτρης Σκάλκος
Δημήτρης Σκάλκος
Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ
/files/speakers/skalkos_s.jpg
Βιογραφικό

Δημήτρης Σκάλκος

Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

Ο Δημήτρης Σκάλκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο του Κεντ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι υποψήφιος διδάκτορας θεσμικών οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. ‘Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία πολιτικής επιστήμης, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και περιφερειακής ανάπτυξης και έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό ερευνητικών άρθρων σε ακαδημαϊκά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο Τύπο. Από το 2004 εργάζεται στη διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων ως στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ. Έχει υπηρετήσει ως ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Γεωργίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, και ως σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε ζητήματα οικονομικών της ανάπτυξης. Σήμερα είναι γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Αθανάσιος Στάβερης
Αθανάσιος Στάβερης
Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων
/files/speakers/staveris_new_s.jpg
Βιογραφικό

Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth. Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο. Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Λεωνίδας Χριστόπουλος
Λεωνίδας Χριστόπουλος
Γεν. Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών
/files/speakers/xristopoulos_new_s.jpg
Βιογραφικό

Λεωνίδας Χριστόπουλος

Γεν. Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού επί θεμάτων διοικητικής μεταρρύθμισης και δημοσιονομικής πολιτικής στα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το 2016 έως το 2019, υπήρξε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης. Έχει υπάρξει ο συντονιστής σημαντικών μεταρρυθμιστικών έργων της δημόσιας διοίκησης, όπως η αναδιοργάνωση της κεντρικής ελληνικής διοίκησης (2014), η μείωση του διοικητικού φόρτου σε διάφορους τομείς πολιτικής (2014), το πρόγραμμα δημοσιονομικής διαχείρισης (2012 – 2014), αλλά και ο νέος νόμος για το επιτελικό κράτος (2019). Είναι κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Κωνσταντίνος Μουλίνος
Κωνσταντίνος Μουλίνος
Information security expert, EU Agency for Cybersecurity - ENISA
/files/speakers/moulinos_s.jpg
Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Μουλίνος

Information security expert, EU Agency for Cybersecurity - ENISA

Ο Κωνσταντίνος Μουλίνος είναι ειδικός στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών. Προΐσταται των έργων σχετικά με την ασφάλεια σε δίκτυα ενέργειας και συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου του ENISA. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως ελεγκτής συστημάτων πληροφοριών και για δώδεκα χρόνια εργάζεται στον ENISA ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της προστασίας των κρίσιμων υποδομών πληροφοριών. Ο κύριος Μουλίνος κατέχει δίπλωμα στην πληροφορική, μεταπτυχιακό τίτλο σε συστήματα πληροφοριών και είναι διδάκτωρ του Ο.Π.Α στις τεχνολογίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Έχει υπηρετήσει την περιοχή ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων από διάφορες θέσεις: ως ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων για λογαριασμό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ως ειδικός σε θέματα ασφάλειας του ENISA, ως επιστήμονας κατά τη διάρκεια της διδακτορικής του την έρευνα, ως ερευνητής σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, ως σύμβουλος συμμετέχοντας σε διάφορες τεχνικές επιτροπές και ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διάφορα σεμινάρια, δημόσιες συζητήσεις και διαλέξεις.

Νίκη Τσούμα
Νίκη Τσούμα
Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε
/files/speakers/tsouma_s.png
Βιογραφικό

Νίκη Τσούμα

Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε

Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ITS Project Management και E-Government. Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα οργανοδιοικητικών αλλαγών (reengineering and change management) και θέματα διοίκησης-διαχείρισης έργων Πληροφορικής (project and risk management) καθώς και συγχρηματοδοτούμενων έργων των Γενικών Γραμματέων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε Δ/ντρια και Γενική Δ/ντρια Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ., ενώ από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως τον Οκτώβριο του 2020. Έκτοτε διατελεί Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Σταύρος Ασθενίδης
Σταύρος Ασθενίδης
Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ
/files/speakers/asthenidis_new_s.png
Βιογραφικό

Σταύρος Ασθενίδης

Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ

Ο κ. Σ. Ασθενίδης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. με πολυετή εμπειρία στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πληροφορικής. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών από θέσεις ευθύνης φορέων όπως ο ΕΦΕΠΑΕ, Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, κ.α. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ & του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ Α.Ε.) του Δήμου Αθηναίων. Από το 2019 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ).

Ευάγγελος Ι. Αγγελίδης
Ευάγγελος Ι. Αγγελίδης
Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Profile Software
/files/speakers/aggelidis_s.jpg
Βιογραφικό

Ευάγγελος Ι. Αγγελίδης

Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Profile Software

Ο κ. Ευάγγελος Αγγελίδης είναι ο CEO της Profile Software. Γεννήθηκε το 1971 και είναι κάτοχος πτυχίου BA in Economics από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree), τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών MSc in Money, Banking και Finance από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και δίπλωμα Advanced Management Program από το Harvard Business School. Είναι πιστοποιημένος ορκωτός ελεγκτής στη Μ. Βρετανία με τίτλο FCCA. Διαθέτει περισσότερα από 24 έτη εμπειρίας στη διαχείριση χρηματοοικονομικών εργασιών σε εισηγμένες, ιδιωτικές και διεθνούς εμβέλειας εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πληροφορικής, των υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών κ.ά. Ανήκει στο δυναμικό της Profile Software από το 2014, όπου κατείχε σημαντικές θέσεις, όπως τη θέση του Group CFO & COO μέχρι το 2020 και τη θέση του CEO στη γαλλική θυγατρική του ομίλου Login SA.

Τάσος Αλέφαντος
Τάσος Αλέφαντος
Διευθύνων Σύμβουλος, nvisionist
/files/alefantos_3_s.jpg
Βιογραφικό

Τάσος Αλέφαντος

Διευθύνων Σύμβουλος, nvisionist

Ο Τάσος Αλέφαντος είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Διοίκησης με 30 χρόνια διεθνή εμπειρία στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, των ευφυών συστημάτων μεταφορών, της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και της Λειτουργίας Αεροδρομίων. Εστιασμένος στην αποτελεσματικότητα, με πελατοκεντρική φιλοσοφία, μεγιστοποιεί την επιχειρηματική αξία που δημιουργούν οι μονάδες πληροφορικής. Διαθέτει μοναδική εμπειρία στη διαμόρφωση της στρατηγικής κατεύθυνσης, στην ευθυγράμμιση με το επιχειρηματικό όραμα, στην ανάπτυξη ομάδων υψηλής απόδοσης και στη μετατροπή της πληροφορικής από κέντρο κόστους σε κέντρο κέρδους, με πολύ ισχυρή ικανότητα διαχείρισης σχέσεων και αποδεδειγμένη εμπορική δεινότητα. Έχει υπηρετήσει σε διευθυντικές θέσεις (Διευθυντής Πληροφορικής, CIO, Γενικός Διευθυντής) σε εταιρείες όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Globo Technologies, η SingularLogic και η Lysys. Το 2017 ιδρύει την Imperative Consulting Group, με πελάτες διεθνή αεροδρόμια παγκοσμίως, σε θέματα γενικού σχεδιασμού, επιχειρησιακής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας λειτουργίας αεροδρομίων. Το 2020 συν ίδρυσε την Actus Valida, προσφέροντας υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού, διακυβέρνησης πληροφορικής, διαχείριση κινδύνων και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Από το 2021 είναι διευθύνων σύμβουλος της "nvisionist", μιας νεοφυούς εταιρείας, που εισάγει ένα καινοτόμο σύστημα προστασίας την αιολική ενέργεια, το nvbird®, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Ο Τάσος Αλέφαντος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και διακυβέρνησης πληροφορικής, διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης. Είναι κάτοχος ΜBA του Πανεπιστημίου του Strathclyde, Μεταπτυχιακού στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Πτυχίου Αεροναυπηγού από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Είναι κάτοχος πιστοποιήσεων σε θέματα ελέγχου πληροφοριακών συστημάτων (CISA), ελέγχου ISO 20000, ITIL, διακυβέρνησης της εταιρικής πληροφορικής (CGEIT) και ελέγχου κινδύνων και πληροφοριακών συστημάτων (CRISC).

Βασίλης Αργυριάδης
Βασίλης Αργυριάδης
CTO Huawei South Balkan Region
/files/speakers/argiriadis_s.png
Βιογραφικό

Βασίλης Αργυριάδης

CTO Huawei South Balkan Region

Ο κ. Αργυριάδης κατέχει τη θέση του Chief Technology Officer (CTO) και Network Solution Sales & Marketing Director της Huawei Technologies South Balkan Region με αρμοδιότητες που καλύτουν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και τη Βόρεια Μακεδονία. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, υπηρετώντας από διαφορετικές εταιρείες και ρόλους τους στόχους του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Εχει ευρεία γνώση θεμάτων που αφορούν στην ευρυζωνική εξέλιξη των παρόχων, στον ρόλο του κλάδου για την ψηφιακή εξέλιξη της κοινωνίας, στο σχεδιασμό ψηφιακής συνδεσιμότητας αλλά και στον εμπλουτισμό των ψηφιακών δεξιοτήτων σε κάθε τομέα. Η εισαγωγή καινοτόμων λύσεων αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν βασικούς τομείς της ενασχόλησής του από το πεδίο του κατασκευαστή καθώς και πως διεθνείς πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής κοινωνίας. Ο Βασίλης Αργυριάδης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Μεταπτυχιακού (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου στη Φυσική (BSc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Γιάννης Βασιλάκος
Γιάννης Βασιλάκος
Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Κωτσόβολος-Dixons South East Europe
/files/speakers/vasilakos_s.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Βασιλάκος

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Κωτσόβολος-Dixons South East Europe

Ο Γιάννης Βασιλάκος είναι απόφοιτος του Ashridge Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδoς. Εντάχθηκε στην Kωτσόβολος το 2010 και έχει διαδραματίσει έναν αριθμό βασικών διευθυντικών ρόλων στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων του Chief Commercial Officer (CCO) και του Chief Operating Officer (COO). Ο κ. Βασιλάκος πριν την ένταξή του στο δυναμικό της Κωτσόβολος είχε διατελέσει Διευθυντής Λιανικής και Εμπορικός Διευθυντής για λογαριασμό της Multirama στον Όμιλο Public Retail World, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρία Πουλιάδης & Συνεργάτες ως Marketing Manager της Διεύθυνσης επιχειρηματικών λύσεων και συνέχισε στον ‘Όμιλο Informer ως Business Unit Manager του τομέα Ξενοδοχειακών λύσεων. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας και από τον Μάιο του 2018 είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, εταιρίας του Ομίλου Currys plc.με έδρα το Λονδίνο.

© 1995 - 2022 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ