Αλέξανδρος Μάνος
Αλέξανδρος Μάνος
CEO, Netcompany-Intrasoft, Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ
/files/speakers/manos_new_s.png
Βιογραφικό

Αλέξανδρος Μάνος

CEO, Netcompany-Intrasoft, Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ

Ο κύριος Αλέξανδρος Μάνος έχει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής. Είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc. in Electrical Engineering & BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology. Από τον Ιανουάριο του 2015, ο κύριος Α. Μάνος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα το Λουξεμβούργο. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει: • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, διεθνούς προμηθευτή συστημάτων τηλεπικοινωνιών • Διευθύνων Σύμβουλος της Conklin Corporation στην Atlanta των ΗΠΑ, εταιρεία ευρυζωνικών λύσεων και IPTV, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά. Είναι μέλος σε επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum (WEF).

Πάνος Μαρτίνης
Πάνος Μαρτίνης
Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. & CEO, Όμιλος SOFTONE
/files/speakers/martinis_s.png
Βιογραφικό

Πάνος Μαρτίνης

Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. & CEO, Όμιλος SOFTONE

Ο Πάνος Μαρτίνης κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE - ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων cloud based λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, που περιλαμβάνει έξι (6) κορυφαία brands (SoftOne, UNISOFT, PROSVASIS, Regate, IMPACT και cosmoONE), απασχολώντας συνολικά 500 διακεκριμένα στελέχη πληροφορικής. Πριν την ένταξή του στον Όμιλο SOFTONE, ο Πάνος Μαρτίνης διετέλεσε επί σειρά ετών Οικονομικός Διευθυντής της UPSTREAM, με πρόσθετες αρμοδιότητες Διοίκησης των Στρατηγικών Συνεργασιών καθώς και Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνέβαλλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη της UPSTREAM σε μία από τις πλέον αναγνωρισμένες κι επιτυχημένες εταιρείες digital commerce/marketing software στον κόσμο. Επίσης, ο Πάνος Μαρτίνης έχει στο ενεργητικό του υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρείες τεχνολογίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, όπως η Dell και η Deloitte. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Wharton School of the University of Pennsylvania, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Οικονομικά από το London School of Economics.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας. (* Αναμένεται επιβεβαίωση)

Ιωάννης Μερτζάνης
Ιωάννης Μερτζάνης
Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas
/files/speakers/mertzanis_2.jpg
Βιογραφικό

Ιωάννης Μερτζάνης

Διευθύνων Σύμβουλος, Space Hellas

Ο Δρ. Μερτζάνης, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MSc και PhD από το Πανεπιστήμιο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1999 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Space Hellas, επί σειρά ετών αποτελεί ανώτατο διοικητικό στέλεχος του ομίλου, έχοντας υπό την ευθύνη του τις εμπορικές, τεχνικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του ομίλου. O Δρ. Μερτζάνης είναι Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Space Hellas, Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic και της SenseOne Technologies.

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος
Θεοδόσης Μιχαλόπουλος
CEO, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας
/files/speakers/mixalopoulos_s.jpg
Βιογραφικό

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

CEO, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας

Ο κ. Μιχαλόπουλος έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της Τεχνολογίας, προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, με έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες, την υιοθέτηση του Cloud και τις λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης. Κατέχει τη θέση του CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, από τον Δεκέμβριο του 2019, με τη Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας να διακρίνεται για τα αποτελέσματά της ως “Θυγατρική της Χρονιάς” από τη Microsoft Corp. Στο πρόσφατο παρελθόν, διετέλεσε για δύο χρόνια Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Από τη θέση αυτή, συντόνισε μια πολύ ικανή ομάδα πωλήσεων και τεχνικών, για την υποστήριξη των κορυφαίων πελατών της Microsoft, συμβάλλοντας σε σημαντικές εμπορικές επιτυχίες στις τρεις αγορές ευθύνης του, αλλά και στον συνολικό εκσυγχρονισμό του μοντέλου πωλήσεων της εταιρείας. Ο κ. Μιχαλόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2014, με ευθύνη τη Διεύθυνση Πωλήσεων Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Channels Group) για την Ελλάδα, προερχόμενος από τη Vodafone, με εμπειρία σε υψηλόβαθμες θέσεις πωλήσεων και marketing. Είναι κάτοχος πτυχίου BEng in Electrical & Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sussex, και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές, MSc in Communications & Signal Engineering από το Imperial College of Science & Technology του Λονδίνου και MBA από το ALBA (Athens Laboratory of Business Administration).

Πάνος Ξενάκης
Πάνος Ξενάκης
Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου Τομέα, Byte
/files/speakers/xenakis_s.png
Βιογραφικό

Πάνος Ξενάκης

Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου Τομέα, Byte

Ο Πάνος Ξενάκης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πατρών και κάτοχος MSc από την ίδια σχολή. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Byte Computer το 2007 και έχει αποκτήσει εξειδίκευση στη διαχείριση σύνθετων έργων πληροφορικής που συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Τα τελευταία δέκα έτη είναι υπεύθυνος για τα έργα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα του ομίλου. Δραστηριοποιείται στις Επιτροπές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) από το 2013.

Βασίλης Ορφανός
Βασίλης Ορφανός
Β' Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ, Ειδικός Σύμβουλος, nvisionist
/files/speakers/orfanos2.jpg
Βιογραφικό

Βασίλης Ορφανός

Β' Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ, Ειδικός Σύμβουλος, nvisionist

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε Marketing & Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος Master in Business Administration από το Nottingham Trent University. Άρχισε την καριέρα του στο χώρο της Πληροφορικής το 1991. Εργάστηκε στην εταιρεία «PC SYSTEMS» για 16 συναπτά έτη (1996-2012), από το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, ενώ συμμετείχε στο ΔΣ ως Εκτελεστικό Μέλος (2003 - 2012). Το 2012 εντάχθηκε στο δυναμικό της «GLOBO Technologies», ως Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ έως το 2016. Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της «SingularLogic» ως σύμβουλος Διοίκησης με ευθύνη της εμπορικής πολιτικής της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής Λογισμικού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την εμπορική διεύθυνση της Singular Integration Services με επίτευξη μεγάλου growth πωλήσεων. Από το 2021 είναι εξειδικευμένος Σύμβουλος Διοίκησης της εταιρείας "nvisionist", όπου έχει εισαχθεί στον τομέα της αιολικής ενέργειας προωθώντας ένα καινοτόμο σύστημα προστασίας του περιβάλλοντος, το nvbird®, το οποίο έχει αναπτύξει και έχει εγκατασταθεί σήμερα σε πολλά αιολικά πάρκα. Από το 2013 έχει ιδρύσει την εταιρεία συμβούλων "GoCom" με πελάτες μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών πληροφορικής. Την περίοδο 2002-2013 διατέλεσε Πρόεδρος Επιτροπών Διοίκησης στην πρώτη και μεγαλύτερη Κοινοπραξία Εταιρειών Πληροφορικής στην Ελλάδα (Altec, Infoquest, Intrasoft, PC SYSTEMS). Το 2005, εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο ΔΣ του «ΣΕΠΕ», θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα ως Αντιπρόεδρος ΔΣ. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού «Information Technology Service Management Forum (ITSMF)», στο ΔΣ του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος από το 2008. Μέλος ΔΣ του Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης «Αθηνά» (2008-2013). Πρόεδρος ΔΣ της «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής» (2009 - 2011), ενώ είναι εθελοντής από το 2004. Μέλος ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού» από το 2014, ιδρυτής & συντονιστής της ομάδας έρευνας και διάσωσης εξαφανισμένων παιδιών «Θανάσης Μακρής» από το 2012.

Ευάγγελος Παλάντζας
Ευάγγελος Παλάντζας
Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου Τομέα, Fortinet, Greece
/files/speakers/palatzas_s.jpg
Βιογραφικό

Ευάγγελος Παλάντζας

Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου Τομέα, Fortinet, Greece

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 , σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, τον κέρδισε ο χώρος της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όπου υπηρετεί τα τελευταία 24 χρόνια. Διετέλεσε σε εμπορικές θέσεις ευθύνης στις αγορές των τηλεπικοινωνίων ,ανάπτυξης λογισμικού και System Integration , όπου είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί με επιτυχία πολυσύνθετα έργα τεχνολογίας σε μεγάλους οργανισμός του Iδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Ηγείται του τμήματος πωλήσεων Δημοσίου Τομέα της FORTINET, με εστίαση στην εκτέλεση κρίσιμων έργων Ψηφιακού Μετασχηματισμού, αλλά και την εκπαίδευση των χρηστών όλων των βαθμίδων, σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Σπύρος Παπαγεωργίου
Σπύρος Παπαγεωργίου
Διευθυντής Κυβερνοάμυνας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
/files/speakers/papageorgiou_s.png
Βιογραφικό

Σπύρος Παπαγεωργίου

Διευθυντής Κυβερνοάμυνας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο Πλοίαρχος (Μ) Σπυρίδων Παπαγεωργίου ΠΝ υπηρετεί στη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ ως Διευθυντής. Είναι Διευθυντής του Στρατιωτικού CERT και του CERT κρισίμων υποδομών. Είναι απόφοιτος ΣΠΗ/Υ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Έχει σημαντική εμπειρία στην κυβερνοασφάλεια και στην κυβερνοάμυνα και έχει λάβει πιστοποιήσεις GIAC στα αντικείμενα, Incident Handling, Reversing Malware, Web Application Penetration Tester, Network Penetration Tester, Firewall Analysis και Forensics. Έχει σημαντική εμπειρία στη συμμετοχή αλλά και στη διοργάνωση ασκήσεων κυβερνοάμυνας. Συμμετέχει από το 2009 στην άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ “Cyber Coalition” και από το 2014 μέχρι το 2017 συμμετείχε ως μέλος της κόκκινης ομάδας της μεγάλης κλίμακας Άσκησης Κυβερνοάμυνας “Locked Shields”. Είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση της ετήσιας Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Κυβερνοάμυνας "ΠΑΝΟΠΤΗΣ" καθώς και του σχολείου Κυβερνοάμυνας των ΕΔ. Είναι τακτικός ομιλητής σε θέματα κυβερνοάμυνας στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) και στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου ( ΑΔΙΣΠΟ). Διδάσκει στα Πανεπιστήμια Πειραιά, Δυτικής Αττικής και στο σχολείο Κυβερνοάμυνας, windows penetration testing, windows security και windows forensics.

Άρης Παρασκευόπουλος
Άρης Παρασκευόπουλος
Επικεφαλής Τμ. Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας, Ελλάδα & Κύπρος, Samsung Electronics Hellas
/files/speakers/paraskeuopoulos_2.jpg
Βιογραφικό

Άρης Παρασκευόπουλος

Επικεφαλής Τμ. Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας, Ελλάδα & Κύπρος, Samsung Electronics Hellas

Ο Άρης Παρασκευόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Samsung Electronics Hellas to 2014 αναλαμβάνοντας τη θέση του Επικεφαλής του Τμήματος Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας για την Ελλάδα και Κύπρο. Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της εταιρίας, το 2019 έλαβε τη διάκριση Βest European Εmployee Αward από τον Vice Chairman της Samsung Electronics corp. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Samsung , ο Άρης είχε αναλάβει θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης σε πολυεθνικές εταιρείες λιανικής και τηλεπικοινωνιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διεύρυνση των καναλιών πώλησης και στον εκσυγχρονισμό των εμπορικών πολιτικών για τα σημεία επαφής με τους τελικούς καταναλωτές, με αποτέλεσμα τη σημαντική ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Άρης δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της κινητής τηλεφωνίας για περίπου 20 χρόνια, με ενεργή συμμετοχή σε project και συνέδρια με θεματική την τεχνολογία καθαυτή, αλλά και την αποδοχή και την ενσωμάτωσή της από την κοινωνία. Γεννημένος στην Αθήνα το 1975, είναι κάτοχος πτυχίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Liverpool με θέμα τη βιομηχανοποίηση και ανάπτυξη.

Σπύρος Πουλίδας
Σπύρος Πουλίδας
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΒΜ Ελλάδος & Κύπρου, Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΣΕΠΕ
/files/speakers/poulidas1_s.jpg
Βιογραφικό

Σπύρος Πουλίδας

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΒΜ Ελλάδος & Κύπρου, Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΣΕΠΕ

Ο Σπύρος Πουλίδας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο και Vice President, ΙΒΜ Europe. Ο κ. Πουλίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών (1980-1985) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Science in Electrical & Computer Engineering) από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ (1987). Ο κ. Πουλίδας ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή το 1988 ως Σύμβουλος και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΙΒΜ το 1990 ως Τεχνικός Σύμβουλος στην Διεύθυνση Πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στην ΙΒΜ, διετέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων για τους UNIX Servers και τα Δικτυακά Προϊόντα της ΙΒΜ, Διευθυντής του Τομέα Συστημάτων & Τεχνολογίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα και από το 2005 ως το 2010 Διευθυντής (Executive Director) του Τομέα Υπηρεσιών της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο τον Ιανουάριο του 2011. Το 2019 και 2020, επιπρόσθετα του ρόλου του ως CEO της ΙΒΜ για Ελλάδα & Κύπρο, ανέλαβε το ρόλο του Vice President, ΙΒΜ Enterprise & Commercial Business για Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Επίσης, είναι μέλος της Ηγετικής Ομάδας της ΙΒΜ Νότιας Ευρώπης. Ο κύριος Πουλίδας είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής του Ελληνο-Aμερικανικού Επιμελητηρίου και Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), καθώς και μέλος διαφόρων επιτροπών και φορέων στον Τομέα της Πληροφορικής.

Ιωάννης Πούλος
Ιωάννης Πούλος
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών, Intracom Telecom
/files/speakers/poulos_new_s.jpg
Βιογραφικό

Ιωάννης Πούλος

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών, Intracom Telecom

Ο κ. Πούλος είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων και μεταπτυχιακού τίτλου σε Συστήματα Ψηφιακών Επικοινωνιών του Loughborough University της Μ. Βρετανίας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των επικοινωνιών καθώς και ευρεία γνώση θεμάτων που αφορούν την ευζωνική εξέλιξη παρόχων και την ψηφιακή εξέλιξη οργανισμών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Από το 2008 κατέχει υψηλόβαθμες θέσεις στον Όμιλο Intracom Telecom συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εταιρίας στη Μ. Ανατολή, τη Βόρεια και υπο-Σαχάρια Αφρική, και τη Νότια Ευρώπη. Από τον Νοέμβριο του 2022 κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του επιχειρησιακού τομέα υπηρεσιών της Intracom Telecom.

Aleksandar Preradovic
Aleksandar Preradovic
General Manager, DELL TECHNOLOGIES, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα
/files/speakers/prerado_new_s.png
Βιογραφικό

Aleksandar Preradovic

General Manager, DELL TECHNOLOGIES, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα

Ο Aleksandar Preradovic διαθέτει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας σε ηγετικές θέσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και σε τομείς όπως BDM, ανάπτυξης πωλήσεων, διαχείρισης πωλήσεων καναλιού, και διαχείρισης περιφερειακών ομάδων. Πιστεύει πολύ στη διαφοροποίηση που δημιουργεί το ανθρώπινο δυναμικό και στον καταλυτικό ρόλο της τεχνολογίας για την ανάπτυξη και την ευημερία. Πριν ενταχθεί στην Dell Technologies ο κ. Preradovic κατείχε νευραλγικές θέσεις στην Citrix σε χώρες της περιοχής EMEA και της Λατινικής Αμερικής.

Χαράλαμπος Σάμιος
Χαράλαμπος Σάμιος
Γενικός Διευθυντής, 01 SOLUTIONS HELLAS
/files/speakers/samios_2.jpg
Βιογραφικό

Χαράλαμπος Σάμιος

Γενικός Διευθυντής, 01 SOLUTIONS HELLAS

Ο κύριος Χαράλαμπος Σάμιος είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Ανάπτυξης Λογισμικού «01 Solutions Hellas» από την ίδρυσή της το 2011 έως και σήμερα. Διαθέτει εικοσαετή εργασιακή εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής. Ειδικεύεται στη διαχείριση σύνθετων έργων πληροφορικής, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα και στη διοίκηση πολυπληθών ομάδων εργασίας. Τομείς ενδιαφέροντός του αποτελούν η σχεδίαση και προώθηση καινοτόμων λύσεων μηχανογράφησης και ψηφιακού μετασχηματισμού με έμφαση στα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα και η διαμόρφωση βέλτιστων μεθόδων αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην επιστήμη της Πληροφορικής από το University of Wisconsin, Madison – USA.

Νίκος Χριστοδούλου
Νίκος Χριστοδούλου
Partner, Consulting Leader, Deloitte Greece
/files/speakers/xristodoulou_s.png
Βιογραφικό

Νίκος Χριστοδούλου

Partner, Consulting Leader, Deloitte Greece

Ο Νίκος Χριστοδούλου είναι από το 2018, o Επικεφαλής Partner των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte Ελλάδας. Έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση μεγάλων έργων, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και στη δημιουργία νέων ψηφιακών δομών. Πριν από την Deloitte, από το 2011 εως το 2018, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ως Group COO και CIO. Ως Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης και Πληροφορικής του Ομίλου, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση του συνόλου των λειτουργιών του Ομίλου, της ψηφιοποίησης, των εργασιών back office, των ταμειακών εργασιών, της διαχείρισης ακινήτων και των τεχνικών υπηρεσιών. Ο Νίκος είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κάτοχος MBA από το Warwick Business School καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τέλος έχει εργαστεί ως ερευνητής στο INSEAD (Γαλλία) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

© 1995 - 2023 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ