Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Νίκος Μπάμπαλης
Νίκος Μπάμπαλης
Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής και Εταιρικού Μετασχηματισμού, WIND Hellas
/files/speakers/mpampalis_2.jpg
Βιογραφικό

Νίκος Μπάμπαλης

Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής και Εταιρικού Μετασχηματισμού, WIND Hellas

Ο Νίκος Μπάμπαλης έχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Πληροφορικής και Εταιρικού Μετασχηματισμού της WIND Ελλάς, έχοντας ήδη 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών εγχώριο και διεθνή, σε θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και της γενικής διοίκησης. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Communications & Signal Processing από το Imperial College London και MBA από το Edinburgh Business School.

Αντώνης Οικονόμου
Αντώνης Οικονόμου
Διευθυντής Δημόσιου Τομέα, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας
/files/speakers/oikonomou2.jpg
Βιογραφικό

Αντώνης Οικονόμου

Διευθυντής Δημόσιου Τομέα, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Ο Αντώνης Οικονόμου είναι επικεφαλής του Δημόσιου Τομέα για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Στον τρέχοντα ρόλο του συνεργάζεται με οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα και στις τρεις χώρες, για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού τους, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης, τη χρηστή διακυβέρνηση και την προώθηση της εθνικής βιωσιμότητας. Τα τελευταία 20 χρόνια, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε τρεις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας (Accenture, Oracle και Microsoft), καθώς και ως σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην Ελλάδα, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων παρεμβάσεων ψηφιακού μετασχηματισμού, διαχείριση προγραμμάτων και έργων και πωλήσεις. Έχει λάβει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Διδακτορικό στις Τηλεπικοινωνίες από το ίδιο ίδρυμα. Είναι κάτοχος διαφόρων πιστοποιήσεων και έχει παρακολουθήσει πλήθος προγραμμάτων εκπαίδευσης για στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος “Public Leaders in Southeast Europe” του Harvard Kennedy School. Επί του παρόντος, εκπαιδεύεται για την απόκτηση Διπλώματος στο Executive Coaching.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο digital economy forum 2020 “Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα”, συμμετέχουν ομιλητές υψηλού κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και άλλων παραγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.

Άρης Παρασκευόπουλος
Άρης Παρασκευόπουλος
Επικεφαλής Τμ. Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας, Ελλάδα & Κύπρος, Samsung Electronics Hellas
/files/speakers/paraskeuopoulos_2.jpg
Βιογραφικό

Άρης Παρασκευόπουλος

Επικεφαλής Τμ. Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας, Ελλάδα & Κύπρος, Samsung Electronics Hellas

Ο Άρης Παρασκευόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Samsung Electronics Hellas to 2014 αναλαμβάνοντας τη θέση του Επικεφαλής του Τμήματος Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας για την Ελλάδα και Κύπρο. Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της εταιρίας, το 2019 έλαβε τη διάκριση Βest European Εmployee Αward από τον Vice Chairman της Samsung Electronics corp. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Samsung , ο Άρης είχε αναλάβει θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης σε πολυεθνικές εταιρείες λιανικής και τηλεπικοινωνιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διεύρυνση των καναλιών πώλησης και στον εκσυγχρονισμό των εμπορικών πολιτικών για τα σημεία επαφής με τους τελικούς καταναλωτές, με αποτέλεσμα τη σημαντική ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Άρης δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της κινητής τηλεφωνίας για περίπου 20 χρόνια, με ενεργή συμμετοχή σε project και συνέδρια με θεματική την τεχνολογία καθαυτή, αλλά και την αποδοχή και την ενσωμάτωσή της από την κοινωνία. Γεννημένος στην Αθήνα το 1975, είναι κάτοχος πτυχίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Liverpool με θέμα τη βιομηχανοποίηση και ανάπτυξη.

Άντρη Τόσκα
Άντρη Τόσκα
Senior Project Manager, Byte
/files/speakers/toska_2.jpg
Βιογραφικό

Άντρη Τόσκα

Senior Project Manager, Byte

Η Άντρη Τόσκα είναι Senior Project Manager με 15 έτη εμπειρία στην υλοποίηση μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας έργα πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια απασχόλησης της ως Σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ως ερευνήτρια στην Μονάδα Προβλέψεων και Στρατηγικής της Σχολής ΗΜΜΥ, ΕΜΠ και του ΕΔΕΤ και ως Project Manager στην ΙοΤ εταιρεία SenseOne, απέκτησε εκτενή εμπειρία στη διαχείριση και στο συντονισμό συγχρηματοδοτούμενων έργων από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους (για παράδειγμα στους τομείς της Υγείας, της Ενέργειας, του Τραπεζικού κ.α.). Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, που απασχολείται ως Project Manager στην εταιρεία Byte SA, ολοκλήρωσε με επιτυχία, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση του έργου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και σήμερα επιβλέπει την παραγωγική λειτουργία του συστήματος και την υλοποίηση νέων εφαρμογών. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικής και περιφερειακής Ανάπτυξης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MBA από το ALBA Graduate Business School.

Νίκος Χρηστάκης
Νίκος Χρηστάκης
Διευθύνων Σύμβουλος, Ελλάδα & Κύπρος, HP Hellas
/files/speakers/xristakis_2.jpg
Βιογραφικό

Νίκος Χρηστάκης

Διευθύνων Σύμβουλος, Ελλάδα & Κύπρος, HP Hellas

Από το 2018 ο κ. Νίκος Χρηστάκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της HP, επικεφαλής για την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Πέρα από την προφανή εστίαση στην προώθηση και υποστήριξη των λύσεων που προσφέρει η HP σε όλο το φάσμα της αγοράς, έχει θέσει σημαντική προτεραιότητα του γραφείου την ενεργή συμμετοχή στελεχών και την υποστήριξη σε στρατηγικές δράσεις στην Ελληνική και Κυπριακή κοινότητα, με κύριους άξονες την πράσινη ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό. Κατά τη μακρόχρονη θητεία τους (15 χρόνια) στην HP, o κ. Χρηστάκης έχει περάσει από διαφορετικές θέσεις ευθύνης αναφορικά με το δίκτυο συνεργατών αλλά και γενικότερη ευθύνη πωλήσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Τουρκίας αλλά και χωρών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Υπήρξε Διευθυντικό στέλεχος εταιρειών όπως Xerox και Microsoft καθώς και Ελληνικών ομίλων όπως Info Quest και Όμιλος Φουρλής – Primetelecom. Έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Νίκος Χριστοδούλου
Νίκος Χριστοδούλου
Partner, Consulting Leader, Deloitte Greece
/files/speakers/xristodoulou_2.jpg
Βιογραφικό

Νίκος Χριστοδούλου

Partner, Consulting Leader, Deloitte Greece

Ο Νίκος Χριστοδούλου είναι από το 2018, o Επικεφαλής Partner των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte Ελλάδας. Έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση μεγάλων έργων, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και στη δημιουργία νέων ψηφιακών δομών. Πριν από την Deloitte, από το 2011 εως το 2018, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ως Group COO και CIO. Ως Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης και Πληροφορικής του Ομίλου, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση του συνόλου των λειτουργιών του Ομίλου, της ψηφιοποίησης, των εργασιών back office, των ταμειακών εργασιών, της διαχείρισης ακινήτων και των τεχνικών υπηρεσιών. Ο Νίκος είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κάτοχος MBA από το Warwick Business School καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τέλος έχει εργαστεί ως ερευνητής στο INSEAD (Γαλλία) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Γιώτα Παπαρίδου
Γιώτα Παπαρίδου
Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ
/files/speakers/paparidou_2.jpg
Βιογραφικό

Γιώτα Παπαρίδου

Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ

Η Γιώτα Παπαρίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι έγγαμος. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέχοντας B.Sc. στην Πληροφορική και Οικονομικές επιστήμες και Μ.Sc. στα εφαρμοσμένα μα¬θηματικά. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα και Διευ¬θύντρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Έργων στην πολυεθνική εταιρεία Digital Equipment Hellas S.A. Το 1994 ίδρυσε την εταιρεία SyNET AEBE στην οποία μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009 ήταν Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος. Από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) κατέχοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2005 έως και τον Οκτώβριο του 2012 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., εκπροσωπώντας το ΣΕΠΕ στον Οργανισμό αυτό.

Σπύρος Παμπουκίδης
Σπύρος Παμπουκίδης
Α' Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ
/files/speakers/pampoukidis_2.jpg
Βιογραφικό

Σπύρος Παμπουκίδης

Α' Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ

Γιάννης Σύρρος
Γιάννης Σύρρος
Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ DIGITALEUROPE & Chairman WITSA
/files/speakers/sirros_2.jpg
Βιογραφικό

Γιάννης Σύρρος

Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ DIGITALEUROPE & Chairman WITSA

Είναι Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, Chairman του WITSA (World Information Technology and Services Alliance), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του DIGITALEUROPE (European Digital Technology Industry Association) και Μέλος του European IT Observatory (EITO) Task Force. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές από τα πανεπιστήμια East Anglia και Hertfordshire, σε Information Systems και Management αντίστοιχα με εμπειρία 28 ετών στον κλάδο Ψηφιακής Τεχνολογίας. Έχει επίσης διατελέσει Σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας στα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Πρόνοιας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. Παράλληλα, συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αξιολόγηση προτάσεων στο πλαίσιο του 5th RTD Framework Programme. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του κλάδου για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και υποστήριξη προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Βασίλης Ορφανός
Βασίλης Ορφανός
Β’ Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ
/files/speakers/orfanos2.jpg
Βιογραφικό

Βασίλης Ορφανός

Β’ Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε Marketing & Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος Master in Business Administration από το Nottingham Trent University. Άρχισε την καριέρα του στο χώρο της Πληροφορικής το 1991. Εργάστηκε στην εταιρεία «PC SYSTEMS» για 16 συναπτά έτη (1996-2012), από το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Εκτελεστικό Μέλος (2003 - 2012). Το 2012 εντάχθηκε στο δυναμικό της «GLOBO Technologies», ως Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2016. Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της «SingularLogic» ως σύμβουλος Διοίκησης με ευθύνη της εμπορικής πολιτικής της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής Λογισμικού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την εμπορική διεύθυνση της Singular Integration Services με επίτευξη μεγάλου growth πωλήσεων. Το 2018 αναλαμβάνει ως πρόεδρος της εταιρείας «Digisec» την οποία βάζει στον χώρο της Αιολικής Ενέργειας με ένα σύστημα περιβαντολογικής προστασίας το Bird Monitoring System που έχει αναπτύξει o ίδιος και μπαίνει σε ανεμογεννήτριες. Από το 2013 έχει ιδρύσει την συμβουλευτική εταιρεία «GoCom» με πελάτες τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής. Την περίοδο 2002 - 2013 διατέλεσε Πρόεδρος Επιτροπών Διοίκησης στην πρώτη και μεγαλύτερη Κοινοπραξία Εταιρειών Πληροφορικής στην Ελλάδα (Altec, Infoquest, Intrasoft, PC SYSTEMS). Το 2005, εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του «ΣΕΠΕ», θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού «Information Technology Service Management Forum (ITSMF)», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος από το 2008. Από το 2008 μέχρι το 2013 ήταν μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης «Αθηνά».Έχει διατελέσει Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής» από το 2009 έως το 2011 ενώ είναι εθελοντής από το 2004.

Βίκυ Καρατζαφέρη
Βίκυ Καρατζαφέρη
Δημοσιογράφος Alpha Radio
/files/speakers/karatzaferi2.jpg
Βιογραφικό

Βίκυ Καρατζαφέρη

Δημοσιογράφος Alpha Radio

Όταν ήταν πέντε χρόνων «έπαιζε» την παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ, κρατώντας τα τετράδια του αδελφού της (πρόδρομος ότο κιου) και μια βούρτσα για μικρόφωνο. Από τότε πέρασε πολύς καιρός. Εκείνη είχε ξεχάσει το αγαπημένο της παιχνίδι, αλλά η μοίρα το θέλησε να εισαχθεί στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό. Πήγε να δει πώς είναι τα τηλεοπτικά στούντιο εκ των έσω και… κόλλησε. Από τότε έχει δουλέψει επί σειρά ετών σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές (ως επί το πλείστον μπροστά από τις κάμερες), σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και, βέβαια, στο ίντερνετ. Σταθερή, μεγάλη της αγάπη τα ιατρικά θέματα. Στο μεταξύ παντρεύτηκε, απέκτησε δυο γιους και πλέον μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ του περιοδικού IN VITRO, του οποίου είναι διευθύντρια, και της οικογένειάς της. Όταν βρει λίγο χρόνο δοκιμάζει νέες συνταγές και διαβάζει μανιωδώς. Μέσα από το FnL φιλοδοξεί να ενημερώνει τους ψαγμένους αναγνώστες για θέματα υγείας, που συνάδουν με το νόημα του «ευ ζην». Αυτό άλλωστε δεν ψάχνουμε όλοι μας;

Δημήτρης Μαλλάς
Δημήτρης Μαλλάς
Δημοσιογράφος, CNN Greece
/files/speakers/mallas2.jpg
Βιογραφικό

Δημήτρης Μαλλάς

Δημοσιογράφος, CNN Greece

Ο Δημήτρης Μαλλάς έχει περισσότερα από 24 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της δημοσιογραφίας. Από το 1995 ασχολείται με το χώρο της τεχνολογίας και έχει βρεθεί στα μεγαλύτερα συνέδρια και εκθέσεις του κλάδου την τελευταία 15ετία, ενώ έχει συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας. Τα άρθρα του συνδυάζουν συνήθως τόσο την τεχνολογική όσο και την επιχειρηματική πλευρά ενός θέματος, ενώ στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται και το οικοσύστημα των startups και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με το CNN Greece, το Banks.com.gr, ενώ αρθρογραφεί ακόμη στο deasy.gr και το Web World News. Γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1973 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά πολύ καλά αγγλικά και γνωρίζει αρκετά καλά τα γαλλικά.

Νίκος Υποφάντης
Νίκος Υποφάντης
Δημοσιογράφος, ΣΚΑΙ TV & Radio
/files/speakers/ypofantis2.jpg
Βιογραφικό

Νίκος Υποφάντης

Δημοσιογράφος, ΣΚΑΙ TV & Radio

Γεννήθηκε το 1977 και από τότε όταν είδε ότι υπάρχει μόνο η ΥΕΝΕΔ για τηλεόραση και όταν άκουσε ότι το μόνο ραδιόφωνο ήταν η Κρατική Ραδιοφωνία με τις κουδούνες, έβαλε στόχο να γίνει δημοσιογράφος... Όταν μεγάλωσε λίγο ακόμα και αφού είχε πάρει το βάπτισμα του αέρα στα τοπικά μέσα του Πειραιά, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση σε ηλικία 17 ετών, εμμέσως μετά από τις παράλληλες υποχρεώσεις του, Σχολή Δημοσιογραφίας, Ισπανικά και Πολεμικό Ναυτικό, χτύπησε την πόρτα του ΣΚΑΪ 100,3 το 2000, ρωτώντας αν οι νέοι δημοσιογράφοι έχουν ελπίδα να λεν τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπουν... “Έφτασες σε καλό σχολείο, κόπιασε”, του απάντησαν και έτσι από τότε, έως σήμερα μεταφέρει μέσα από το ρεπορτάζ του ότι βλέπει. Έχει μεγαλώσει στην Νίκαια του Πειραιά. Μιλάει Ισπανικά, Αγγλικά.

© 1995 - 2021 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ