Cyber Security Regional Sales Leader, Ελλάδα/ Κύπρος/ Μάλτα, CISCO
Η Κωνσταντίνα Συντίλα είναι Cyber Security Sales Leader στην Cisco που καλύπτει τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Οι αρμοδιότητές της περιλαμβάνουν την ηγεσία στις πωλήσεις των λύσεων ασφάλειας της Cisco και έχει αναγνωριστεί με πολλαπλά εταιρικά βραβεία για τις κορυφαίες επιδόσεις της από το 2007. Επιπλέον, υπηρετεί ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ISC2 Hellenic Chapter από το 2023 , συμβάλλοντας στην επιτυχία ενός μη κερδοσκοπικού φορέα που αναγνωρίσθηκε και βραβεύθηκε παγκοσμίως το 2024 για την προώθηση του επαγγέλματος της κυβερνοασφάλειας στην περιοχή EMEA. Το ποικίλο επαγγελματικό της υπόβαθρο και περιλαμβάνει: • Ευθυγράμμιση στρατηγικού σχεδιασμού με τους επιχειρηματικούς στόχους. • Συμβουλευτική σε σύνθετα έργα που ενσωματώνουν αρχιτεκτονικές δικτύου και ασφάλειας. • Δημιουργία εξοικονομήσεων OPEX και CAPEX μέσω του μετασχηματισμού της αρχιτεκτονικής. • Ανάπτυξη στρατηγικών σχεδίων για την αύξηση των πωλήσεων. • Διοίκηση διεθνών ομάδων matrix. • Διατήρηση στρατηγικών σχέσεων με τους πελάτες. Είναι κάτοχος Bachelor of Science (BSc) και Master of Science (MSc) στην Επιστήμη των Υπολογιστών και στις Τηλεπικοινωνίες από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA). Κατέχει επίσης MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και πιστοποίηση CISSP από το ISC2.
Founder and CEO, Active SA
Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον δυναμικό χώρο της τεχνολογίας και των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, ο Ιωάννης Στασινόπουλος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες του κλάδου. Από το 1995, όταν ίδρυσε την Active, έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων που καλύπτουν τις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς. Ο κ. Στασινόπουλος διαθέτει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων, κάτι που αποτέλεσε τη βάση για την κατανόηση και αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων. Υπό την ηγεσία του, ο Όμιλος Active απασχολεί σήμερα περισσότερους από 170 εργαζομένους, έχει αναδειχθεί σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη για οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που επιζητούν κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη πελατών και συνεργατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επιχειρηματική του προσέγγιση χαρακτηρίζεται από καινοτομία, στρατηγική σκέψη και δέσμευση για επιτυχία. Οι προσπάθειές του έχουν αναγνωριστεί διεθνώς, με πολλές διακρίσεις από κορυφαίους οίκους τεχνολογίας, επιβεβαιώνοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη τους στην Ελληνική αγορά. Με ισχυρό όραμα και στρατηγική, συνεχίζει να οδηγεί τον Όμιλο Active στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.
Στο digital economy forum 2024: Navigating the Digital Future συμμετείχαν ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και στελέχη τόσο του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών.
Partner, Technology & Transformation Leader, Deloitte
Ο Νίκος Χριστοδούλου είναι Εταίρος και Επικεφαλής του Τομέα Technology & Transformation στην Deloitte Ελλάδας από το 2018. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων μετασχηματισμού, στη διαχείριση επιχειρηματικών μοντέλων σε νέες τεχνολογίες, στον σχεδιασμό νέων οργανωτικών μοντέλων και στην ενσωμάτωση μετά από συγχωνεύσεις. Από το 2011 έως το 2018, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών (COO) και Πληροφορικής (CIO) του Ομίλου, με ευθύνη για τη διαχείριση των Λειτουργιών και της Πληροφορικής του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων της ψηφιοποίησης, των λειτουργιών πληροφορικής, των λειτουργιών back-office, της χρηματοπιστωτικής διαχείρισης, των ακινήτων και των τεχνικών υπηρεσιών. Από το 1997 έως το 2011, εργάστηκε ως Εταίρος Στρατηγικής και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης σε άλλη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία στην Ελλάδα. Ο Νίκος είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, MBA από το Warwick Business School και διδακτορικού στα Decision Management Systems από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητικός συνεργάτης στο INSEAD, στη Γαλλία.
Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ
Η Γιώτα Παπαρίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι έγγαμος. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέχοντας B.Sc. στην Πληροφορική και Οικονομικές επιστήμες και Μ.Sc. στα εφαρμοσμένα μα¬θηματικά. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα και Διευ¬θύντρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Έργων στην πολυεθνική εταιρεία Digital Equipment Hellas S.A. Το 1994 ίδρυσε την εταιρεία SyNET AEBE στην οποία μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009 ήταν Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος. Από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) κατέχοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2005 έως και τον Οκτώβριο του 2012 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., εκπροσωπώντας το ΣΕΠΕ στον Οργανισμό αυτό.
Α' Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ
Ο Σπύρος Παμπουκίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Διασφάλιση Ποιότητας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής όπου έχει εργαστεί ως προγραμματιστής – αναλυτής αλλά και μηχανικός υποστήριξης πωλήσεων, ενώ έχει διατελέσει και ειδικός σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρίας Πληροφορικής «OTS Α.Ε.». Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.
Δημοσιογράφος, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Η Δρ. Βάλια Καϊμάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Tον Ιούνιο του 2024 εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας, με έδρα το Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Η καριέρα της στη δημοσιογραφία είναι εστιασμένη στις νέες τεχνολογίες. Η συμβολή της στον ελληνικό και διεθνή Τύπο είναι σημαντική, ενώ παρουσιάζει ραδιοφωνικές εκπομπές στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ πάντα με την ίδια θεματολογία. Η Β. Καϊμάκη έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία και έχει συνεισφέρει σε πολυάριθμους τόμους στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά. Στο τελευταίο της βιβλίο, «Ένα τέλειο Post» (2023), αναλύει τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ακαδημαϊκά, η Δρ. Καϊμάκη εστιάζει κυρίως στην ψηφιακή δημοσιογραφία, όπου εμβαθύνει σε εξειδικευμένους τομείς όπως τα podcasts, η αποκριτική δημοσιογραφία και η δημοσιογραφία δεδομένων, η παραπληροφόρηση, οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στα μέσα ενημέρωσης, η δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η συμβολή της στον ακαδημαϊκό χώρο αναγνωρίστηκε από τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία την τίμησε με το παράσημο του τάγματος Palmes Académiques. Τέλος έχει διατελέσει σε σημαντικές θέσεις, όπως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή της Σύμβασης για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (T-CY) του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και δύο φορές Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας.
Δημοσιογράφος, CNN Greece
Ο Δημήτρης Μαλλάς έχει περισσότερα από 24 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της δημοσιογραφίας. Από το 1995 ασχολείται με το χώρο της τεχνολογίας και έχει βρεθεί στα μεγαλύτερα συνέδρια και εκθέσεις του κλάδου την τελευταία 15ετία, ενώ έχει συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας. Τα άρθρα του συνδυάζουν συνήθως τόσο την τεχνολογική όσο και την επιχειρηματική πλευρά ενός θέματος, ενώ στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται και το οικοσύστημα των startups και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με το CNN Greece, το Banks.com.gr, ενώ αρθρογραφεί ακόμη στο deasy.gr και το Web World News. Γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1973 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά πολύ καλά αγγλικά και γνωρίζει αρκετά καλά τα γαλλικά.
Σύμβουλος Σύνταξης In.gr
Ο Ανδρέας Μ. Παναγόπουλος είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στην τηλεοπτική, ψηφιακή & multimedia παραγωγή περιεχομένου. Εργάζεται στα Ψηφιακά Μέσα της Alter Ego Μedia, ως Σύμβουλος Σύνταξης στο in.gr και Εxecutive Producer στην παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου. Εργάστηκε από το 2018 για την οργάνωση και διεύθυνση από μηδενική βάση των ενημερωτικών τμημάτων του One T.V. και του Mega έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Από το 2015 έως το 2018 οργάνωσε επίσης από μηδενική βάση και διηύθυνε τον πρώτο ελληνικό Ψηφιακό Πολυμεσικό Κόμβο στην DPG και σε συνεργασία με το CNN International την ελληνική ψηφιακή έκδοση του Cnn.gr στο οποίο ήταν επικεφαλής Ειδήσεων και βασικός αρθρογράφος. Από το 2009 έως το 2015 διετέλεσε Δ/ντης Ειδήσεων στον ΑNT1, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια (2007- 2009) ήταν Δ/ντης Σύνταξης. Την περίοδο 2004 -2007 ήταν αρχισυντάκτης Πολιτικού & Οικονομικού ρεπορτάζ. Από το 1992 έως το 2004 εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης ενώ ξεκίνησε την δημοσιογραφία ως ελεύθερος ρεπόρτερ το 1990, στον ΑΝΤ1. Σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ, απέκτησε με distinction Μ.Α. στην Δημοσιογραφία και ολοκληρώνει το διδακτορικό του στο ΑΠΘ. Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά όπως και σε επιστημονικά Συνέδρια. Παραδίδει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις σύγχρονες πρακτικές στην δημοσιογραφία μεταξύ των οποίων και η ενσωμάτωση της Τ.Ν. στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς (TV, Radio, Digital). Έχει βραβευθεί με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση.
Δημοσιογράφος, Action 24
Γεννήθηκε το 1977 και από τότε όταν είδε ότι υπάρχει μόνο η ΥΕΝΕΔ για τηλεόραση και όταν άκουσε ότι το μόνο ραδιόφωνο ήταν η Κρατική Ραδιοφωνία με τις κουδούνες, έβαλε στόχο να γίνει δημοσιογράφος... Όταν μεγάλωσε λίγο ακόμα και αφού είχε πάρει το βάπτισμα του αέρα στα τοπικά μέσα του Πειραιά, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση σε ηλικία 17 ετών, εμμέσως μετά από τις παράλληλες υποχρεώσεις του, Σχολή Δημοσιογραφίας, Ισπανικά και Πολεμικό Ναυτικό, χτύπησε την πόρτα του ΣΚΑΪ 100,3 το 2000, ρωτώντας αν οι νέοι δημοσιογράφοι έχουν ελπίδα να λεν τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπουν... “Έφτασες σε καλό σχολείο, κόπιασε”, του απάντησαν και έτσι από τότε, έως σήμερα μεταφέρει μέσα από το ρεπορτάζ του ότι βλέπει. Έχει μεγαλώσει στην Νίκαια του Πειραιά. Μιλάει Ισπανικά, Αγγλικά.