Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε
Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ITS Project Management και E-Government. Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα οργανοδιοικητικών αλλαγών (reengineering and change management) και θέματα διοίκησης-διαχείρισης έργων Πληροφορικής (project and risk management) καθώς και συγχρηματοδοτούμενων έργων των Γενικών Γραμματέων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε Δ/ντρια και Γενική Δ/ντρια Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ., ενώ από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως τον Οκτώβριο του 2020. Από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2024 διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Από τον Απρίλιο του 2024 είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Τον Οκτώβριο του 2024, βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό WITSA με το πρώτο βραβείο στην Κατηγορία “Women In Tech Award”.
Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης, ενώ διετέλεσε Πρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016) και Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας. Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014) και διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015). Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK. Την τετραετία 2004-2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISnet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISnet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-TAXIS). Το διάστημα 2019 – 2023, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συντέλεσε στην αλματώδη εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας κατά τα τελευταία έτη.
Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ
Ο Σταύρος Ασθενίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Κοινωνία της Πληροφορίας», του βασικού υλοποιητή έργων ψηφιακού μετασχηματισμού για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. με πολυετή εμπειρία στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πληροφορικής και κάτοχος Master στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην επαγγελματική του πορεία, έχει διατελέσει σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ & του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων. Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί από θέσεις ευθύνης με φορείς όπως ο ΕΦΕΠΑΕ, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ Α.Ε.) του Δήμου Αθηναίων. Από το 2019 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ).
Διευθύνων Σύμβουλος Elevate Greece
Ο Φραγκίσκος Θεοφυλάκτος κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA από το Nottingham Trent University. Έχει εμπειρία πάνω από 20 χρόνια σε εκτελεστικές θέσεις, ως Διευθύνων Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος σε διάφορους τομείς, όπως Υπηρεσίες Επιχειρηματικών Συμβουλών για τον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα & Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Ασφάλεια - Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, Ενέργεια - Εξοικονόμηση Ενέργειας, Κατασκευές. Παράλληλα, από το 2014 ήταν σύμβουλος στρατηγικής και ανάπτυξης επιχειρήσεων και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής στο Athens Startup Business Incubator του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.). Επίσης ήταν μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του Ε.Β.Ε.Α. Σε αυτό το διάστημα αξιολόγησε πάνω από 800 ιδέες για startup και παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη σε περισσότερες από 200 startup σε διάφορα στάδια ανάπτυξης (στάδιο ιδέας, προ-εκκίνησης και εκκίνησης), στους τομείς της στρατηγικής και μοντέλου λειτουργίας καθώς και της προετοιμασίας για χρηματοδότηση από ιδιώτες ή θεσμικούς επενδυτές.
Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ π.ΤΑΝΕΟ)
Η Αντιγόνη Λυμπεροπούλου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων A.E. (πρώην ΤΑΝΕΟ) από τον Ιούλιο του 2020. Ξεκίνησε την καριέρα της εργαζόμενη στο Υπουργείο Οικονομικών από το 1999 έως το 2001 και στη συνέχεια εργάστηκε στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων A.E. (πρώην ΤΑΝΕΟ) ως Διευθύντρια Επενδύσεων από το 2001 έως και το 2020, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη του οργανισμού καθώς και του ευρύτερου οικοσυστήματος επιχειρηματικών κεφαλαίων. Παράλληλα με τα καθήκοντά της στην ΕΑΤΕ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα που σχετίζονται με το γνωστικό της αντικείμενο (Venture Capital, Private Equity, Access to Risk Finance κλπ.) και έχει συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση πανευρωπαϊκών συνεργασιών, όπως το Scale-Up Initiative. Είναι κάτοχος i-MBA και MSc σε Decision Sciences, καθώς και πτυχίου Στατιστικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διαπιστευμένη Διαχειρίστρια Επενδύσεων από το Chartered Institute of Securities & Investments ενώ κατέχει την αντίστοιχη διαπίστευση (Επίπεδο γ’) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέλος σε συμβουλευτικές και επενδυτικές επιτροπές επενδυτικών σχημάτων (VC/PE funds) Πρόεδρος του EVFIN (European Venture Fund Investors Network) (2022-2023) και τωρινός Αντιπρόεδρος (από το 2023) Αντιπρόεδρος του παραρτήματος Αθηνών του CISI (Chartered Institute for Securities & Investment) (από το 2008).
Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB
Η κα Ισμήνη Παπακυρίλλου είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας από τον Φεβρουάριο του 2024. Έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), με αρμοδιότητα τα χαρτοφυλάκια χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει εργαστεί επί εννέα χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο σκέλος ιδιωτικών επενδύσεων (ΙFC), με αρμοδιότητα επενδύσεις σε Ευρώπη, Κεντρική Ασία και Αφρική, καθώς και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων LSE του Λονδίνου και του ΜΙΤ στις ΗΠΑ.
Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας
Ο Παντελής Τζωρτζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1962. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην επιστήμη των Υπολογιστών στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ). Είναι ο ιδρυτής της Forthnet AE, του μεγαλύτερου φορέα εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η οποία το 2017εξαγόρασε και τη NOVA. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1995, μέχρι και το 2010 καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της δορυφορικής πλατφόρμας της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, μετά την εξαγορά της από την Forthnet. Έγινε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΤΙΑ SA, ενώ από το 2007 έως το 2011 κατείχε το ρόλο του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος - ΣΕΠΕ. Το 2012, τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην Quest Συμμετοχών ΑΕ, Πρόεδρος των θυγατρικών της, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Quest καθώς και μέλος στο Δ.Σ των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΕΧΑΕ). Από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Απρίλιο 2024 αναλαμβάνει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB και στην συνέχεια μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς συνεχίζει ως Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. Από τον Αύγουστο 2024 διατηρεί τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της HDB ως Μέλος. Παράλληλα το 2023 εκλέγεται ομόφωνα εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Από τον Μάϊο του 2024 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας-ΕΛΚΑΚ.
Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ο κ. Γκρίτζαλης είναι Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Επίσης, είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ασφάλεια και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και Διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (INFOSEC) Lab. Διαθέτει Πτυχίο (B.Sc.) στα Μαθηματικά (Παν. Πατρών), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (M.Sc.) στη Επιστήμη Υπολογιστών (Παν. Νέας Υόρκης, ΗΠΑ) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (Παν. Αιγαίου). Έχει υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας, Αναπληρωτής Πρύτανη Προγραμματισμού και Οικονομικής Ανάπτυξης και Προέδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ), Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ). Είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Computers & Security (Elsevier) και Επιστημονικός Διευθυντής του επίσης διεθνούς περιοδικού International Journal of Critical Infrastructure Protection (Elsevier). Στην 35χρονη και πλέον επιστημονική του καριέρα έχει διευθύνει έργα Ε&ΤΑ που χρηματοδοτήθηκαν από περισσότερους από 100 διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς. Οι οργανισμοί αυτοί περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κέντρο Έρευνας Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU/JRC), ENISA, EUROPOL, Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, πλήθος Υπουργείων και Νοσοκομείων, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, Οργανισμούς Ενέργειας (BP, EKO, ΔΕΠΑ) και Τηλεπικοινωνιών (OTE, Vodafone), ανεξάρτητες/ρυθμιστικές Αρχές (ΑΠΔΠΧ, ΡΑΕ, ΕΛΤΕ), Τράπεζες (Ελλάδος, Εθνική, Πειραιώς), εταιρείες συμβούλων, νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες ΤΠΕ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 250 ερευνητικές εργασίας σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Με βάση την έρευνά του, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους (άνω 2%) Πληροφορικούς, παγκοσμίως.
Διευθυντής Πωλήσεων ICT, Όμιλος ΟΤΕ
Ο κος Λυκούργος Αντωνόπουλος είναι Διευθυντής Πωλήσεων ICT στον Όμιλο ΟΤΕ, από τον Δεκέμβριο του 2013. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, τον οποίο και υπηρετεί τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης εμπορικού και τεχνικού τομέα σε εταιρείες πληροφορικής ανά την Ευρώπη (Oracle Hellas, Metasolv, France, Orchestream, the UK, BT Ignite, the UK). Ο κος Αντωνόπουλος είναι απόφοιτος του UCE (πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού), ενώ έχει τίτλο Master of Science in Avionics από το Cranfield University, καθώς και Master of Science in Telecommunications από το Aston University και τίτλο ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Partner, Engineering, AI & Data Leader, Deloitte
Η Κατερίνα Γλαβά είναι Εταίρος, Επικεφαλής του Τμήματος Εngineering, AI & Data, καθώς και Επικεφαλής του Κλάδου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών. Διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και σε άλλους κλάδους όπως η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, ο Δημόσιος Τομέας κ.λπ., με αντικείμενο έργα επιχειρηματικού μετασχηματισμού. Τα έργα αυτά βοηθούν τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή αποδοτικότητα και να ενσωματώσουν την ψηφιακή ατζέντα, να σχεδιάσουν λειτουργικά μοντέλα, να αξιολογούν τις υφιστάμενες τεχνολογικές υποδομές και να μετασχηματίζουν τις υφιστάμενες τεχνολογικές πλατφόρμες που προάγουν την καινοτομία και επιταχύνουν την ταχύτητα ανταπόκρισης στις ανάγκες της αγοράς. Επιπλέον, εξειδικεύεται στον εκσυγχρονισμό εφαρμογών, τη μετάβαση σε λύσεις cloud, στα μοντέλα παροχής υπηρεσιών, τη στρατηγική δεδομένων και τον σχεδιασμό αρχιτεκτονικής δεδομένων.