Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε το 1973 στα Τρίκαλα. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο Πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 κατασκεύασε και παρουσίασε μαζί με ομάδα συνεργατών του την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Η/Υ στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software). Το 2007 μπήκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει κατασκευάσει περισσότερα από 300 ιδιωτικά έργα ΑΠΕ. Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 2002, με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επανεξελέγη το 2006, και το 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Επανεξελέγη Δήμαρχος το 2019 και, την ίδια χρονιά, εξελέγη και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και δηλώνει ευτυχής πατέρας της Φαίης, του Κώστα και του Νίκου. Από τον Ιούνιο του 2023 είναι Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών
Ο Νίκος Παπαθανάσης είναι Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ και έχει λάβει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική. Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στον χώρο της αεροναυπηγικής βιομηχανίας ενώ έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα καθώς και εταιρειών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα αλλά και εταιρειών αστικού σιδηροδρόμου όπως η Η.Σ.Α.Π και η ΣΤΑ.ΣΥ. Εργάσθηκε για 24 έτη σε ανώτερες και στη συνέχεια ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του ιδιωτικού τομέα και οκτώ έτη σε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) και είναι Πρόεδρος της επιστημονικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής». Το 2016 ανέλαβε, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Γενική Διεύθυνση του κόμματος. Το 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, ενώ το 2020 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις Ιδιωτικές και Στρατηγικές Επενδύσεις καθώς και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Στο digital economy forum 2024: Navigating the Digital Future συμμετέχουν ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και στελέχη τόσο του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών.
Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ Α.Ε
Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης . Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ITS Project Management και E-Government. Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα οργανοδιοικητικών αλλαγών (reengineering and change management) και θέματα διοίκησης-διαχείρισης έργων Πληροφορικής (project and risk management) καθώς και συγχρηματοδοτούμενων έργων των Γενικών Γραμματέων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε Δ/ντρια και Γενική Δ/ντρια Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ., ενώ από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως τον Οκτώβριο του 2020. Έκτοτε διατελεί Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε.
Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης, ενώ διετέλεσε Πρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016) και Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας. Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014) και διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015). Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK. Την τετραετία 2004-2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISnet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISnet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-TAXIS). Το διάστημα 2019 – 2023, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συντέλεσε στην αλματώδη εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας κατά τα τελευταία έτη.
Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ
Ο Σταύρος Ασθενίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Κοινωνία της Πληροφορίας», του βασικού υλοποιητή έργων ψηφιακού μετασχηματισμού για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. με πολυετή εμπειρία στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πληροφορικής και κάτοχος Master στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην επαγγελματική του πορεία, έχει διατελέσει σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ & του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων. Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί από θέσεις ευθύνης με φορείς όπως ο ΕΦΕΠΑΕ, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ Α.Ε.) του Δήμου Αθηναίων. Από το 2019 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ).
Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB
Η κα Ισμήνη Παπακυρίλλου είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας από τον Φεβρουάριο του 2024. Έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), με αρμοδιότητα τα χαρτοφυλάκια χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει εργαστεί επί εννέα χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο σκέλος ιδιωτικών επενδύσεων (ΙFC), με αρμοδιότητα επενδύσεις σε Ευρώπη, Κεντρική Ασία και Αφρική, καθώς και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων LSE του Λονδίνου και του ΜΙΤ στις ΗΠΑ.
Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας
Ο Παντελής Τζωρτζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1962. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην επιστήμη των Υπολογιστών στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ). Είναι ο ιδρυτής της Forthnet AE, του μεγαλύτερου φορέα εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η οποία το 2017εξαγόρασε και τη NOVA. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1995, μέχρι και το 2010 καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της δορυφορικής πλατφόρμας της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, μετά την εξαγορά της από την Forthnet. Έγινε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΤΙΑ SA, ενώ από το 2007 έως το 2011 κατείχε το ρόλο του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος - ΣΕΠΕ. Το 2012, τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην Quest Συμμετοχών ΑΕ, Πρόεδρος των θυγατρικών της, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Quest καθώς και μέλος στο Δ.Σ των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΕΧΑΕ). Από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Απρίλιο 2024 αναλαμβάνει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB και στην συνέχεια μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς συνεχίζει ως Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. Από τον Αύγουστο 2024 διατηρεί τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της HDB ως Μέλος. Παράλληλα το 2023 εκλέγεται ομόφωνα εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Από τον Μάϊο του 2024 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας-ΕΛΚΑΚ.
Διοικητής, Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Ο Μιχαήλ Μπλέτσας είναι από τον Απρίλιο του 2024 Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας. Είναι Ερευνητής και Διευθυντής Υπολογιστών στο Media Lab του MIT, όπου εργάζεται από το 1996. Είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, μεταφορά, κατανάλωση και αποθήκευση δεδομένων. Υπήρξε μέλος της βασικής τεχνικής και σχεδιαστικής ομάδας της πρωτοβουλίας «Ένα Laptop για Κάθε Παιδί» (OLPC), η οποία δημιούργησε το πρωτοποριακό και βραβευμένο φορητό υπολογιστή «XO». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ασφάλεια δικτύων, την προστασία από τη συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων, τα ασύρματα δίκτυα και την δημιουργία υποδομών υπολογιστών υψηλής απόδοσης για μηχανική μάθηση. Τα τελευταία χρόνια έχει εκτεταμένη συμβουλευτική δραστηριότητα σε θέματα τεχνολογίας και τεχνολογικής πολιτικής. Υπήρξε συνιδρυτής δύο εταιρειών, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος σε πολλές άλλες. Έχει υλοποιήσει δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων ενός από τα πρώτα συστήματα δοκιμών ADSL και διάφορων ασύρματων τεχνολογιών. Είναι συχνά κεντρικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και κοινωνικά φόρα. Κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο στη Μηχανική Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ο κ. Γκρίτζαλης είναι Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Επίσης, είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ασφάλεια και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και Διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (INFOSEC) Lab. Διαθέτει Πτυχίο (B.Sc.) στα Μαθηματικά (Παν. Πατρών), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (M.Sc.) στη Επιστήμη Υπολογιστών (Παν. Νέας Υόρκης, ΗΠΑ) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (Παν. Αιγαίου). Έχει υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας, Αναπληρωτής Πρύτανη Προγραμματισμού και Οικονομικής Ανάπτυξης και Προέδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ), Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ). Είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Computers & Security (Elsevier) και Επιστημονικός Διευθυντής του επίσης διεθνούς περιοδικού International Journal of Critical Infrastructure Protection (Elsevier). Στην 35χρονη και πλέον επιστημονική του καριέρα έχει διευθύνει έργα Ε&ΤΑ που χρηματοδοτήθηκαν από περισσότερους από 100 διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς. Οι οργανισμοί αυτοί περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κέντρο Έρευνας Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU/JRC), ENISA, EUROPOL, Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, πλήθος Υπουργείων και Νοσοκομείων, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, Οργανισμούς Ενέργειας (BP, EKO, ΔΕΠΑ) και Τηλεπικοινωνιών (OTE, Vodafone), ανεξάρτητες/ρυθμιστικές Αρχές (ΑΠΔΠΧ, ΡΑΕ, ΕΛΤΕ), Τράπεζες (Ελλάδος, Εθνική, Πειραιώς), εταιρείες συμβούλων, νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες ΤΠΕ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 250 ερευνητικές εργασίας σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Με βάση την έρευνά του, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους (άνω 2%) Πληροφορικούς, παγκοσμίως.
Αντιπρόεδρος ΔΣ & Partner, DIADIKASIA Business Consulting (DBC)
Ο Αριστόδημος Θωμόπουλος είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος ΜΒΑ από το University of Wales, Cardiff (UK) και υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος ΔΣ και συνέταιρος της DIADIKASIA Business Consulting (DBC). Διαθέτει άνω των 20ετών συμβουλευτική εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα σε θέματα ανασχεδιασμού και εισαγωγής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ειδικεύεται στη στρατηγική και την τεχνολογία, έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση σε έργα λειτουργικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διευθύνει πληθώρα σύνθετων προγραμμάτων και έργων τεχνικής υποστήριξης Φορέων και Οργανισμών για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας διαδικασιών και συστημάτων και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους Πολίτες. Διαθέτει παράλληλα πολυετή συμβουλευτική εμπειρία στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων οργανωτικού εκσυγχρονισμού και απλούστευσης επιχειρησιακών διαδικασιών για τη μείωση των διοικητικών βαρών. Έχει σε βάθος γνώση των κανονισμών και των διαδικασιών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, παρέχοντας υπηρεσίες Project Management Office για την παρακολούθηση υλοποίησης και τη διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και Προγραμμάτων.
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Atcom
Ο Κωνσταντίνος Καμάρας είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ATCOM. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας από το 2006, με ευθύνη την στρατηγική εταιρική επικοινωνία και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ασχολείται με τα digital media από το 1994 ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε σχετικούς διεθνείς οργανισμούς όπως στο IAB Europe, ως Chairman Emeritus, και στην Online Publishers Association (OPA) Europe, ως Επικεφαλής του Προγράμματος "Best Practices in Digital Publishing".
Διευθύνων Σύμβουλος, Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου
Ο Μιχάλης Κασιμιώτης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος για την HPE Ελλάδος και Κύπρου από τον Ιανουάριο 2018. Προσλήφθηκε από την HP το 1994 ως Presales Manager στο Enterprise Systems Group της εταιρείας. Το 2002 διετέλεσε για πέντε έτη καθήκοντα Διευθυντή ESSN Μanager οδηγώντας τις κατηγορίες προϊόντων ISS and UNIX στην πρώτη θέση της αγοράς. Από το 2007 έως και το 2013 ο Μιχάλης Κασιμιώτης ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων για το Enterprise Group και αργότερα για το Technology Services Group της HP στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2013 ανέλαβε περιφερειακό ρόλο ως Technology Services Support Manager για τις περιοχές της Ελλάδας, Κύπρου και Αφρικής. Είναι κάτοχος Μάστερ Information Technology από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
Chief Commercial Officer, ATCOM
Ο Ιάσων Καταρόπουλος, Chief Commercial Officer της ATCOM, υπεύθυνος για την επίβλεψη του πελατολογίου της εταιρείας, τη στρατηγική και εμπορική ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της και την πελατοκεντρική ευθυγράμμισή τους με τις παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας. Με περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας στο IT, ο κ. Καταρόπουλος εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών Digital & Business Transformation για τις επιχειρήσεις.